Ja osobiście
BARDZO polecam:
Dla poprawienia wyglądu gry:
- Modyfikacja
Mafia Retextured którą pobierzesz
stąd.
W znacznym stopniu poprawia wygląd gry. Wszystkie teksturki są bardziej szczegółowe, żadnych banerów Coca-Coli i innych. tak jak w konkurencyjnych modyfikacjach, mam to ciągle w swojej Mafii i nie mam zamiaru zamieniać na co innego. Wygląda rewelacyjnie, zwłaszcza gdy mamy ustawione maksymalne ustawienia graficzne. (Poprzednio miałem teksturki DMateo)
-
Characters HQ Mod, który pobierz na Mafiatown w dziale modyfikacji. Zmienia modele ważniejszych postaci na wyższej jakości z cutscenek.
- Jeżeli masz monitor 16:9 -
Updated Interface. Również pobierzesz na Mafiatown w dziale modyfikacji. Ale zainstaluj przed wgrywaniem jakiegoś spolszczenia, lub usuń plik odpowiedzialny za teksturkę "Uszkodzenia" która pojawia się w kilku misjach, chyba że chcesz mieć to po rusku.
- Jeżeli masz monitor 16:9 -
Koniecznie zainstaluj
Widescreen Fix. Pobierzesz go
tutaj, zdecydowanie poprawia kamerę, jest ona w takiej, pozycji jakiej być powinna. W trybie pieszym nie jest do ramion, podczas jazdy nie jest już tak blisko auta.
-
Interface Renovation, który również pobierzesz w dziale modyfikacji, poprawia wygląd menu.
*ewentualnie jakieś inne modyfikacje, dodające lekki efekt rozmycia (Nie ENB Series, bo tam to już przesada), jakaś ładniejsza woda, shadery, nieograniczona widoczność, lecz ja z racji słabszego sprzętu tego nie próbowałem. Posiadam zainstalowane wszystkie powyższe modyfikacje i efekt jest naprawdę fajny. Mafia przeżywa drugą młodość.
Dla dodania smaczku do gameplay'u.
Tobie głównie chodzi o tryb fabularny, lecz jakbyś był zainteresowany tematem wyścigów w Mafii, istnieje mod, który przenosi tryb Racing znany z konsolowych wersji Mafii na PCta, nie usuwając przy tym żadnego innego trybu. Tutaj link do mojego tematu z tą modyfikacją:
mafia-racing-mod-problem-z-jedna-trasa-t4202.htmlPG's Busy Mod - Zwiększa ilość przechodniów i samochodów na ulicach. (tylko freeride)
http://mafia.scorpions.cz/clanek/mody-pg-s-busy-mod