Jak stworzyć modyfikację?

Siema potrzebuje pomocy chce zrobic moda do mafi the city of lost heaven.Ale nie wiem jak sie od tego zabrać tzn zacząć czy mógłby mi ktoś dać linki z programami do mafi.Oraz poradniki jak robic moda?? bo wszystkie poradniki co widzialem jak robic moda sa albo po rusku albo po innym jezyku.Probowalem zrobic cos sam ale nie da rady prosze o pomoc z góry dzieki.

Przeniosłem temat i zmieniłem nazwę. Przejrzyj regulamin - M.
Cześć!

1. Nie ten dział, a post jest nieczytelny.
2. Jaki dokładnie mod chcesz zrobić? Podmiana tekstur, modeli, misji, dźwięków?
3. Tworzenie moda nie jest łatwą sprawą. Często tworzenie wymaga czasu, wiedzy, cierpliwości. Jeżeli jednak chcesz się za to wziąć przede wszystkim potrzebujesz programu Mafia DataXtractor do ekstrakcji plików gry.
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Boże, brak mi słów. Opisz człowieku dokładnie co chcesz zrobić, i pisz po Polsku, a nie po 'Polskiemu' oraz używaj znaków interpunkcyjnych. W przeciwnym wypadku, wątpię, że nawet bardzo cierpliwy człowiek Ci nie pomoże.

EDIT: Właśnie się zorientowałem, że jest to dział do Mafii II :~, a w temacie piszesz literami "MiEsZaNyMi", co jest w regulaminie zabronione.

Regulamin napisał(a):
V. Tworzenie postów
2. Zakazane jest:
- pisanie wiadomości (w tym nazwy tematu) wielkimi lub mieszanymi (mIeSzAnE) literami
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Chce zrobić taki mod jak np: Cosa Nostra czyli nowy bohater którym grasz,nowe misje poprostu takie cos jak : Cosa Nostra lub Comission Mod
Takie mody najczęściej tworzone są drużynowo wymagają bowiem sporego nakładu pracy, głównie oskryptowania. Nie sądzę by udało Ci się stworzyć coś takiego przy niskich umiejętnościach i wiedzy o skrypcie gry. Poradniki owszem są ale dotyczą poszczególnych czynności jak np. ustawianie aktorów czy rysowanie im ścieżek ruchu.
Już mam ekipe jest nas 6.Tylko jak zacząć to robic
Użyj wyszukiwarki forumowej. Powinieneś znaleźć jakieś interesujące Cię tematy.
Ja szukam i nie moge znajść może to przez to że nie umiem szukać.Moglibyscie mi dać poradnik jak edytować mape w mafi? tzn jak zrobic wlasna mape do mafi.
Na tej stronie znalazłem coś co powinno Cię zainteresować: rubymafiamods.forums-free.com/how-to-mod-mafia-tutorial-t9.html

Tekst jest napisany naprawdę prostym językiem więc nie powinieneś mieć problemów ze zrozumieniem.
Dzięki ale nierozumiem zabardzo tego co tam pisze jest dziwnie sformułowane nie ma czegos innego?? :k
Raczej nie. Chyba, że wolisz po niemiecku albo rosyjsku.
Z resztą nie wiem co tam jest dla Ciebie takie skomplikowane. Facet pisze krok po kroku w jakie narzędzia trzeba się zaopatrzyć i w jaki sposób ich użyć. Wszystko napisane jest bez użycia trudnych słów, opisane jest praktycznie każde kliknięcie. Jeżeli czegoś nie rozumiesz możesz użyć translatora lub poprosić kogoś z forum (np. Nivenera, on bardzo dobrze zna angielski) o tłumaczenie. Przykro mi, więcej nie jestem w stanie Ci pomóc.
Ach ta polska to jest smieszne zeby nie bylo po polsku widac jaka polska jest zacofana ... Dobra dzieki dużo mi pomogłeś gdyby nie ty to bym wogóle nie drgnoł
Nic nie mówię, ale poradnik, który podesłał Hades, jest napisany na prawdę prosto, takich podstaw nie znać w dzisiejszych czasach, to aż wstyd się przyznawać.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
zurdin napisał(a):
Ach ta polska to jest smieszne zeby nie bylo po polsku widac jaka polska jest zacofana ... Dobra dzieki dużo mi pomogłeś gdyby nie ty to bym wogóle nie drgnoł

Chyba czas już zakończyć ten cyrk. Bierzesz się za tworzenie modyfikacji pokroju Comission modu, ale nie potrafisz skorzystać z podesłanego linku, który jest po angielsku? Wszelkie programy dzięki którym zmodyfikujesz Mafię są właśnie po angielsku a nie znać nawet podstaw angielskiego to wstyd w dzisiejszych czasach. Chyba, że jesteś jeszcze uczniem szkoły podstawowej. Do tego masz 6 osób w ekipie? No i od czego oni niby są? Pewnie od zarzucania pomysłami. Jeżeli masz tak obszerny zespół i nie potrafisz nawet ruszyć z miejsca bo nie wiesz jakich programów użyć, nie znasz podstaw języka obcego (nawet głupi translator by się nadał) to nie wróżę wam owocnej pracy.

A jak tak cię śmieszy, że nie ma po polsku, to proszę bardzo, bądź łaskaw i sam napisz.

BTW. Podesłany link zawiera porady autora właśnie Comission modu. Brawo.
muore il bandito, la mafia vive
Nie wiem dla kogo te brawo. Będę egocentrykiem i założę, że dla mnie, więc dziękuję. :D

Mnich, nie musiałeś gaśić gościa tak na wstępie. Jeżeli ma czas i chęci niech próbuje. A jeżeli nawet by mu się nie udało to będzie to dobra nauka na przyszłość. Jak to mówią podhalańczycy: Jak sie nie wywrócis to sie nie naucys.

Zurdin, próbuj - nie poddawaj się. Możesz stworzyć ten mod. Tylko najpierw określ sobie jasno co chcesz zrobić. Napisz scenariusz, obdziel zespół robotą aby każdy był za coś odpowiedzialny. Powodzenia!