Jak stworzyć modyfikację?

Nie, to nie były brawa dla Ciebie drogi Hadesie. Taka zwykła ironia losu, że gościu chce zabierać się za takie modyfikacje jak Comission mod, a nie potrafi skorzystać z banalnego poradnika autora tej właśnie modyfikacji.

Ja mu niczego nie zabraniam. Jeżeli ma czas i chęci to proszę bardzo. Jednak ja oceniam to co widzę, a sądząc po wpisach naszego kolegi to kokosów z tej modyfikacji nie będzie, gdyż nie ma on zielonego pojęcia od czego zacząć i z czego skorzystać. Oczywiście początki zawsze są trudne, ale jako takie rozeznanie w temacie powinien mieć, szczególnie jeżeli ma AŻ 6 osób w "ekipie".

I żeby nie było, że nie pomogłem. Tutaj masz listę programów, dzięki którym zmodyfikujesz Mafię :

MafiaDataXtractor - dzięki niemu wypakujesz wszystkie potrzebne foldery gry.
BScriptView 6.0 - dzięki niemu zmodyfikujesz takie pliki jak scene2.bin, tree.klz, cache.bin.
DCED 2 - umożliwia modyfikacje skryptów, podobnie zresztą jak BSV6. Radzę jednak robić kopie zapisów, gdyż program może uszkodzić pliki.
Mafia World Editor - jeden z bardziej pomocny programów. Umożliwia przemieszczanie obiektów z podglądem.
MafiaHack - program przydatny przy umieszczaniu postaci w grze (sprawdza pozycje gracza).

Powodzenia.
muore il bandito, la mafia vive
Mnich wiesz dlaczego nie ma po polsku? bo jest dużo ludzi takich jak ty co dużo mówią a mało robią.Ty robisz z siebie kogoś kim nie jesteś to sie zastanów nieraz co piszesz ;-)
zurdin napisał(a):
Mnich wiesz dlaczego nie ma po polsku? bo jest dużo ludzi takich jak ty co dużo mówią a mało robią.

Stawiałbym raczej na twoją osobę. Potrafiłeś zebrać ekipę 6 osób a nie potrafisz zacząć modyfikacji. Swoją drogą, taki Comission Mod został stworzony przez jedną osobę. Zresztą, ja nie ograniczam się tylko do języka polskiego. Trzeba być otwartym na nowe kierunki rozwoju, a nieznajomość języków obcych, z naciskiem na angielski, to wstyd; szczególnie gdy masz pod ręką tak prymitywne urządzanie jak google translator. Swoją drogą, nie licz na to, że ktoś poda ci pod sam nos poradnik, który zostanie przetłumaczony specjalnie na twoje życzenie. Ludzie mają co robić, a jak sobie nie radzisz z angielskim to idź na korki albo przyłóż się do lekcji.

zurdin napisał(a):
Ty robisz z siebie kogoś kim nie jesteś to sie zastanów nieraz co piszesz ;-)

Nie bardzo rozumiem. Kogo niby z siebie robię? Po prostu wyrażam swoje skromne zdanie co opieram na twoich wypowiedziach, a raczej czymś co można nazwać bełkotem. To, że włączył ci się ból dupy, to już pozostawiam twojej mentalności.

Ja swoją modyfikację wydałem, a kilka wciąż nieskończonych mam na pulpicie, więc w tym temacie jestem od ciebie o kilka(naście) kroków do przodu.
muore il bandito, la mafia vive
Już sobie poradziłem i zacząłem dzięki za pomoc.
Kilka nazw i linków było już podanych, dlatego zamykam temat. Tworzenie modyfikacji to złożony temat, dlatego jeśli będziesz miał konkretny problem - napisz na forum.