II miejsce - Quiz 2014, I miejsce - Quiz 2013, I miejsce - Quiz 2012, Użytkownik Roku (2009, 2014)
Z tego co wiem, plany na trzecią część już są. Moim zdaniem będzie to ostatnia odsłona, lecz niepozbawiona płatnych dodatków, czyli tak jak w przypadku Mafii 2, tak zwanych DLC. Zasada jest taka, że gdy pierwsza część otworzy złote wrota przed następnymi odsłonami, to twórcy nie mają się co przejmować jeżeli chodzi o sprzedaż. I nie mówię tutaj wyłącznie o Mafii. Jest wiele znanych tytułów, które okazały się hitami lecz następne części były niestety coraz gorsze; a to przez lenistwo twórców, które objawia się przez zasadę wymienioną wyżej - dobry tytuł się sprzeda -, albo dodatkowe dzielenie gry na płatne dodatki, za czym nie wszyscy przepadają...
Wracając do Mafii. Nie ma już tego zapału co wcześniej, chociażby dlatego, że nie ma Dana Vavry, ale mniejsza o to. Ważne, aby twórcy mieli na względzie to, że gry trzeba robić z pasją i dla satysfakcji, nie tylko swojej ale również graczy, którzy później lepiej patrzą na studio i na wydawane w tym studiu gry.
Nie powiem aby trzecia odsłona Mafii trzymała genialny poziom pierwszej części, bo to jest sprawa umowna i każdy z nas prędzej czy później sam to oceni. Jednak chcę, aby miała swój odrębny klimat, który będzie mnie miażdżył przy każdym zakręcie, strzelaninie, pościgu czy dialogu.
muore il bandito, la mafia vive