Helomyname's Textures

Oto mala modyfikacja mojego autorstwa która (póki co) zmienia kolorystyke kilku pojazdów. W przyszlosci prawdopodobnie dodane bedzie wiecej.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wersja 2.0 moda wprowadza:

- Zmiana wygladu pojazdów:
Bolt Thrower (Zmiana z czerwonego na czarny z bialym wnetrzem. Podjasnienie przednich swiatel oraz tylnych. Przyciemnione opony.)
HotRod (Zmiana z czerwonego z plomieniami na taksówke (zólta karoseria, czarny dach oraz boki) . Zmiana wnetrza na podobne do Falconera. )
LUB HotRod (Zmiana z czerwonego z plomieniami na sama czerwien. )
Black Metal 4WD (Zmiana z szarego metalowego na zielony metalowy)
Hillbilly 5.1 (Zmiana na zardzewiala taksówke, czarny dach oraz lekko wyczyszczone tylne swiatla.)
Lassiter V16 Roadster (Zmiana z zielono-czarnego na metalowy.)
Lassiter V16 Phaeton ( Zmiana z zóltego na czarny, siedzenia pozostaja zólte.)

Dachowa plakietka TAXI (Zmiana z jaskrawego zóltego na logo z Falconera Taxi.)

Opony uzywane przez niektóre Prototypy (Przyciemnione oraz usuniete napisy z boku.)
Opony uzywane przez Bolt Firetrucka oraz Black Metal 4WD (Z niebieskiego na szare)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Download:
Wersja 2.0
Wersja 1.0

Screenszoty:

Changelog:
Ja się wyrażę tak:
- podoba mi się Bolt Thrower (fajnie się nim jeździ ze zmienionym kolorem)
- Ten znaczek taxi taki sobie. Wygląda w każdym razie wyraźnie i każdy analfabeta (nie żeby tu jakiś był) powinien wiedzieć, że to TAXI
- A opony w prototypach szczerze powiem, że gdybyś nie napisał to bym nie zauważył.
Pomysł fajny.

Helomyname napisał(a):
W przyszlosci prawdopodobnie dodane bedzie wiecej.

Mówisz, że dodane będzie więcej? Przybliż te myśl o kilka przykładów bo ja jestem ciekawy, może reszta też.
Obrazek
Świat, gdzie istnieją tylko zwycięzcy, gdzie panuje pokój. Świat wypełniony jedynie miłością. Chcę dać początek światu, zawierającemu jedynie te pojęcia.
Madara Uchiha
Nareszcie gangsterska furka dla mnie :)) Mowa oczywiście o Bolt Thrower :-P
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Dodane bedzie wiecej, lecz ja sam w tym momencie nie wiem dokladnie co. Szkuam pomyslów.
Przy okazji, dzisiaj zrobilem zmiane tekstury dla samochodu Black Metal 4WD. Powiedzcie co myslicie, i dajcie pomysly na wiecej samochodów do wersji 2.0.

Black Metal:
No, fajne, fajne :-)
Co do sugestii, to możesz przerobić Boba Myliana na taką normalną miejską taksówkę oraz odnowić Hillbilliego.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Bo ja wiem, z tym Bobem? HotRoda juz zrobilem za taksówke. A co do odnowienia Hillbilliego, to mi sie podoba w takim pocharatanym stanie jaki jest. Byc moze cos z nim zrobie, sie zobaczy.

EDIT: Z Hillbilly'ego zrobilem podstarzala taksówke. Powiedzcie co myslicie. Mnie osobiscie cos bardzo satysfakcjonuje w tej wersji:
Ja ci powiem, że wygląda nieźle. Spytam czy przerabiasz tylko te z jazdy ekstremalnej czy inne też?
Ja raz miałem taki pomysł aby coś zrobić z tą limuzyną co wieźliśmy Salieriego do restauracji (ten zielony sorry, że nazwy zapomniałem) Myślałem, że uda mi się zrobić z niego takiego jakby metalika z czymś podobnym na karoserii do powbijanych gwoździ. Niestety jak próbowałem tak kończyło się to fiaskiem.
Może przejmiesz ten pomysł?
Obrazek
Świat, gdzie istnieją tylko zwycięzcy, gdzie panuje pokój. Świat wypełniony jedynie miłością. Chcę dać początek światu, zawierającemu jedynie te pojęcia.
Madara Uchiha
Zapewne bede przerabial inne, w tym momencie zabieram sie za ambulans. Bedzie to mala niespodzianka. A co do tego zielonego samochodu, jest to Lassiter V16 Roadster. Móglbym to zrobic, ale potrzebuje glebszego opisu o jaki efekt ci chodzi. Z tego co zalapalem, chcesz zeby wygladal podobnie do oryginalnego Black Metal'a?

EDIT: Z tego mojego pomyslu z ambulansem nici. Chcialem zrobic z niego pojazd do dowozenia pizzy, zapominajac ze w tamtych czasach nie bylo dowozu pizzy. Oh mózgu.
Tak szkoda, że nie było dostawy do domu...
Dobrze mówisz chodzi mi o podobny efekt jak przy Black Metal'u. Jeśli chodzi o jakieś inne szczegóły to myślałem o złotych dodatkach (chodzi o zderzaki, kierownice może felgi?) oraz o jakimś fajnym kolorze obicia na siedzeniach.
Podejmiesz się?
Mam jeszcze pytanie: czy jak będę miał jakieś złote pomysły to mogę tutaj napisać, a ty ocenisz czy się nadaje?
Obrazek
Madara Uchiha
Zrobilem tego Lassitera. Tutaj efektu nie widac, w samej grze wyglada lepiej :p

Nie bylem w stanie zrobic zlotych detali poniewaz czerpane sa z tekstury która jest uzywana przez prawie wszystkie modele, wiec wszystkie mialy by zlote zderzaki. Tak samo z wnetrzem, z podobnego pliku je czerpie.
Co do sugestii, to jak najbardziej! Kazdy powinien pisac jak ma jakis pomysl. Samemu pomysly sie koncza, a w ten sposób zawsze bedzie co robic. Oczywiscie co do wykonania tych pomyslów, to nic nie gwarantuje.
A możesz zrobić czarnego Lassitera Pheatona? Z żółtymi siedzeniami (Jest to jedna tekstura, czyli problemu nie ma)
Czarny Phaeton skonczony! Zostawilem zólte siedzienia, jak poprosiles.

Teraz chce jeszcze pomajstrowac przy Flower Powerze, i jak skoncze to mysle ze wersja 2.0 bedzie gotowa.
Jezeli macie jakies sugestie do innych pojazdów to piszcie.
Teraz to wygląda jak prawdziwie gangsterski samochód! Dobra robota :-D
Co do sugestii, to możesz przerobić Celeste Marque 500 na brązowy, oraz o ile są w tej teksturze te elementy, i nie są pobierane z innej przerobić deskę rozdzielczą na złotą, oraz siedzenia ze skóry, z trochę jaśniejszego brązu.
Coś takiego jak tu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Co do złotych detali to można dodać to jako nową teksturę, aby się nie powielała i zmodyfikować nazwę tekstur w material editorze w Zmodelerze.
Co prawda pomysl swietny, ale zlote dodatki w tym przypadku i tak by zepsuly klimat samochodu, przynajmniej wedlug mnie. Raz próbowalem zrobic cos w tym stylu. Otworzylem model Bolt Throwera w zmodelerze, zmienilem jedna teksure, i wyeksportowalem jako 4ds. Po zastapieniu starego modelu tym, samochód pojawial sie, lecz nie dalo sie wsiasc. Przenikalo sie przez niego jak przez powietrze. Do tego lewitowal. Ktos wie jak to naprawic i dlacego sie dzialo?