Możliwe, że coś usunąłeś, albo zmieniłeś. Nie znam się na edytowaniu samochodów, ale ostatnio jak potrzebowałem zmodyfikować Falconera na starszą wersję do TLFM to najpierw wywalałem wszystkie jego potrzebne tekstury na pulpit, patrząc w ZModelerze jakie to są, potem na nowo otwierałem już z widocznymi teksturami, eksportowałem sobie do 3ds, otworzyłem w Blenderze, tam usunąłem wszystko czego nie chcę przerabiać. Przerabiałem tylko ten element, który mnie interesował w tym przypadku Object04, potem go eksportowałem do 3ds, otworzyłem w ZModzie 2, tam zapisywałem jako z3d, otworzyłem w ZModzie 1, importowałem resztę samochodu, usunąłem ten stary element, nowy stawiając w jego miejsce. Potem rutynowa procedura, zmieniłem mu przeźroczystość, typ na "unused", dodałe odbicia jak to na element karesorii, oczywiście "reorientowałem" go, no i niczego innego nie ruszając eksportowałem do 4ds, tym samym podmieniając w Mafii. Wszystko jest dobrze poza tym, ze antyaliasing na tych modelach nie działa.