Helomyname's Textures

Możliwe, że coś usunąłeś, albo zmieniłeś. Nie znam się na edytowaniu samochodów, ale ostatnio jak potrzebowałem zmodyfikować Falconera na starszą wersję do TLFM to najpierw wywalałem wszystkie jego potrzebne tekstury na pulpit, patrząc w ZModelerze jakie to są, potem na nowo otwierałem już z widocznymi teksturami, eksportowałem sobie do 3ds, otworzyłem w Blenderze, tam usunąłem wszystko czego nie chcę przerabiać. Przerabiałem tylko ten element, który mnie interesował w tym przypadku Object04, potem go eksportowałem do 3ds, otworzyłem w ZModzie 2, tam zapisywałem jako z3d, otworzyłem w ZModzie 1, importowałem resztę samochodu, usunąłem ten stary element, nowy stawiając w jego miejsce. Potem rutynowa procedura, zmieniłem mu przeźroczystość, typ na "unused", dodałe odbicia jak to na element karesorii, oczywiście "reorientowałem" go, no i niczego innego nie ruszając eksportowałem do 4ds, tym samym podmieniając w Mafii. Wszystko jest dobrze poza tym, ze antyaliasing na tych modelach nie działa.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Helomyname napisał(a):
Zrobilem tego Lassitera.

Bardzo ci dziękuje. Wygląda świetnie.
Popieram pomysł Dona co do Celesta ale to od ciebie zależy czy tak zrobisz. Czekam na wersje 2.0.

Miałem wczoraj sen (zabrzmi to głupio) ale jechałem czymś podobnym do Bolta modela B Tudora. Tyle, że był czarny i wyglądał jakby przez dłuższy czas uciekał przed glinami (kilka wgnieceń - ale zrobić takie w grze to chyba niemożliwe) oraz miał kilka znacznych dziur od strzałów i ogólnie zrysowany.
Sorry jeśli to niewykonalne ale myślę, że to pewnego rodzaju wyzwanie.
Obrazek
Świat, gdzie istnieją tylko zwycięzcy, gdzie panuje pokój. Świat wypełniony jedynie miłością. Chcę dać początek światu, zawierającemu jedynie te pojęcia.
Madara Uchiha
Jest to w pełni wykonalne, kolor i pociski zrobić zmieniając samą teksturę a wgniecenia można zrobić edytując lekko model, jak Helo będzie chciał to możemy zrobić we 2 taki samochód, on by się zajął teksturą, a ja modelem :-P Pamiętasz może gdzie miał jakieś charakterystyczne strzały, gdzie jakieś wgniecenia? Przyznam, że jest to genialne i zarazem dziwne uczucie zobaczyć w 'realu' to co nam się śniło :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Masz racje to może być dziwne uczucie.

Jeśli to jest wykonalne to super będzie ujrzeć coś co już się widziało. (dobra to zdanie nie miało sensu)

Dajmy odświeżyć się pamięci... Zderzak był na pewno mocno wygięty. Ze strony kierowcy urwana była w jednym miejscu część na której stawia się stopę. Na pewno jedna lampa z przodu była wybita i zaraz za nią taka potężna rysa na części od silnika. Lamp od kierunków chyba wcale nie było. Tylne siedzenie (bo na nim siedziałem na początku) było rozcięte po lewej stronie. Ze strzałów pamiętam, że na pewno były na lewym boku chyba 3, a z tyłu na pewno 5, z czego dwie bardzo blisko siebie obok prawej krawędzi.
Jak na razie chyba wystarczy bo myślę, że i tak dobrze pamiętam.
Obrazek
Świat, gdzie istnieją tylko zwycięzcy, gdzie panuje pokój. Świat wypełniony jedynie miłością. Chcę dać początek światu, zawierającemu jedynie te pojęcia.
Madara Uchiha
Możesz dać na PW link do czarnego Pheatona?
Witek napisał(a):
Możesz dać na PW link do czarnego Pheatona?

Sorry Witek, że się wpieprzę. Helo mówił, że jak zdobędzie jeszcze kilka pomysłów to wyjdzie kolejna wersja i jeśli będzie tak łaskawy to ją tu wstawi. Po prostu wszyscy wykażmy trochę cierpliwości.
Obrazek
Madara Uchiha
Wersja 2.0 zostala wypuszczona, dla tych zainteresowanych prosze o zobaczenie pierwszego posta, na pierwszej stronie ;]
Co prawda w tej wersji nie ma jeszcze Celeste Marque na zamówienie od Dona, lecz trudno. Byc moze w nastepnej.
A ten Bolt na moje zamówienie? Jeśli mogę o sobie przypomnieć.
Obrazek
Madara Uchiha
Wszystko co jest widnieje na glównym poscie. Z tym Boltem, to szczerze nie chce go robic, gdyz co drugi bolt na ulicy bedzie wlasnie taki, a to by fajnie nie wygladalo.
Jak uważasz. Ty przerabiasz samochody i ty decydujesz. Chwilkę temu ściągnąłem i zaraz pojadę nowymi cudeńkami :-D . Jak będę miał inny pomysł to napisze. I dzięki za umieszczenie w nowej wersji Lassitera mojego pomysłu. :-o
Obrazek
Madara Uchiha
Nie działalink do 2.0, daje inne Twoje pliki, min. Flansmod, PRL coś tam.
Ups, naprawione.