Gra momentami zacina się

może by tak pierwsze podać jaki ma się swój sprzęt? mi jak narazie się nie zacinała by mi to przeszkadzało.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Ja nie mam nic d tego, mi to nie przeszkadza. A sprzęt to: Intel Core Quad Q6600 2.40 GHZ, 2GB RAM, Geforce 8600GT. To i tak cud, że gra chodzi na wysokich detalach! W nocy są rozmaite efekty oświetlenia i to pewnie dlatego.
Moze najpierw zacząc od tego kto ma wersje oryginalną a kto nie .
Podejrzewam ze nie wszscy , lecz jak pewnie sie domyslam jak jeden maz powiedzą ze sa posiadaczami oryginału .
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 , Ati Radeon 4870 , 2gb ram no name, asus p5q se .
Wszystko na full z wyjątkiem AA i Physixa ten sam problem , ale nie jest źle :P
Według mnie możliwe , że jednak te komponenty wpływają negatywnie na płynnośc gry. Chociaż by nawet gra chodziła na najwyższych detalach przy dobrych fps' ach momentami , to na tych kartach graficznych znajdujących się w granicach zalecanych/minimalnych wymaganiach karty nie działa gra optymalnie w granicy stałej prędkości FPS. Podczas dynamicznie zmieniających się scen akcji bądz gwałtownych zmian krajobrazu i textur występują znaczne nie kiedy spadki klatek przez co w moim spostrzeżeniu mają miejsce te zacinki . Oczywiscie swoją role także odgrywa Ram i Procek :) Wiadomo , że nie jestem specjalistą w tej dziedzinie ale chciałem się w jakiś sposób wypowiedziec. Zauważyłem , że przy zmniejszeniu detali zredukowały się w pewnym stopniu te ścinki . Im stabilniejsza prędkośc klatek tym mniej zacięc . Czy na lepszych Kartach Grafiki również często łapie chwilowe zawiachy ale trwające 3-5 s ??
Tak u mnie tez występują zawiechy a mam GF GTS250(na karcie grałem w bardziej wymagające(sprzętowo) gry i nie było z tym problemów.Karta jest dobra bo grałem na full w metro 2033,just cause 2 ,crysis,gta4.Niestety z mafią wiadomo ; / .Czyli jak kolega wyżej pytał na lepszych kartach tez to samo wystepuje..a moze masz lepszą karte odemnie xd wiec moge sie mylic.
mam podobny problem gdy zainsatalowałem gre przez 2 godz gra działała poprawnie bez żadnych cięc.
przy nastepnym właczeniu gry nie dało sie grać ponieważ sie strasznie cieło. nie wiecie może przez co to jest bo napewno nie przez słaby sprzet poniwaz za pierwszym razem szło wszystko idealnie.??prosze o odpowiedz.