Oczywiście spolszczyłem go, bo tamten tekst był napisany raz dużymi, raz małymi literami. Tekst jest napisany literami jak oryginalna Mafia II po polsku. Powiększyłem miejsca w garażu. Zwiększyłem pieniądze, które możemy otrzymać. Dodałem brakujące ubrania do szafy. Poprawiłem ikony lokalów na mapie, wcześniej niektóre misje miały ikonę jak np. jubiler, który możemy zwiedzać, a nie obchodzić. Skasowałem zbędne lokalizacje na mapie (trochę ich było, ale tu nie wypisałem wszystkie) np. Hotel, do którego nie da się wejść i nie ma nawet interriora (wnętrza), lub supermarket z JA, którego nie ma, dlatego że nie wrzucono plików od dodatku JA do Mafii II. Skasowałem wkurzający jasny niebieski tekst z autorem, oraz na mapie z ikoną czaszki. Dodałem unikalne auta do garażu jak np. Sicily Truck i stworzyłem automatyczny instalator. Jeszcze trochę tego było, ale zrobiłem go 12 dni temu i skupiłem się tylko na tym, aby go poprawnie ukończyć. Musiałem się męczyć tygodniami, aby poprawić znikające drzewa po zapisie, ale niestety nie udało mi się tego zrobić.
Ludzie przecież, jeśli nic bym w nim prawie nie zmienił, to po co bym go miał uploadować do internetu. Mógłbym zachować, tylko dla siebie i bym miał pierwszego polskiego Free Ride'a, o którym by nikt nic nie wiedział.