Dodanie drogi

Witam czasami testując auta przydałaby się długa prosta ta poza miastem jest za mała

Czy jest możliwość zrobienia drogi idącej cały czas prosto ?

może ona iść w pole czy w tekstury ale żeby dało się po niej jechać obok nie musi być nic

Czy jest możliwość zrobienia takiej drogi i dodania do mapy lost heaven ? :mrgreen:
Nie lepiej jeździć po moście w New Ark?Ten koło szpitala.
Obrazek
szczerze to za krótki jest przydałoby się tak jechać z 2 min cały czas prosto :mrgreen:
a może zrobisz sobie sam w MWE? zrobisz jaki chcesz i jak długi. gdzieś na klifie zrób sobie przez całą długość mapy kolizję wciśniesz shift+c (lub ctr+c) i Ci pokaże kolizje. wstaw swoja będziesz ją widział możesz dać skale większa na długość i będzie ok:) lub wstawić modele np deski.i tak samo dopasować byś wiedział gdzie jechać.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Tylko kompletnie nie wiem jak :-/
Jeśli nie masz pojęcia o moddingu Mafii to do testowania aut polecam autostradę koło Motelu Clarka, praktycznie wszystkimi autami zamykam licznik (na możliwości danego auta) na tej trasie.
ale już mi się tam troszkę nudzi :mrgreen:

wiem że daję create model i co dalej ? :lol:
Nazwa obiektu na liście (obiektów), np. droga i klikasz OK
W drugim oknie nic nie zmieniasz i klikasz OK
na końcu podajesz konkretną nazwę modelu np. Twójmodel.i3d i klikasz OK

ok ale w miejsce modelu podaje konkretny model pod jakim zapisana jest droga ? bo nie wiem jaki model ma droga :-/
Gdzieś na mafiapub.com (najlepiej przez google translate wejdź na nią o jest po rosyjsku) masz w downloadzie spis wszystkich modeli 3D jakie występują w grze.
nie ma modelu drogi jako samej drogi użyj np czegoś płaskiego dom lub deskę i ułóż z nich płaska długa powierzchnie. wpisując model: podawaj z końcówka .i3d nie .4ds. I próbuj próbuj żebyś po 5 minutach nie napisał że nie wiesz jak to zrobić. Samemu trzeba próbować my podaliśmy jak to zrobić.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
ok zrobiłem ale gdy wjadę za budynek wpadam w tekstury

Domyślam się, że tą droge trzeba gdzieś dodać albo nadać jej kolizje ? Dobrze myślę ?

Proszę o pomoc co teraz zrobić :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Droga idzie prosto przez budynki bo nie zależy mi na estetyce tylko długiej prostej
robertRobin88 napisał(a):
a może zrobisz sobie sam w MWE? zrobisz jaki chcesz i jak długi. gdzieś na klifie zrób sobie przez całą długość mapy kolizję wciśniesz shift+c (lub ctr+c) i Ci pokaże kolizje. wstaw swoja będziesz ją widział możesz dać skale większa na długość i będzie ok:) lub wstawić modele np deski.i tak samo dopasować byś wiedział gdzie jechać.

Nie jest to czasami odpowiedź na twój post wyżej ?
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."
teoretycznie tak.. ale chyba źle dodaje kolizje może ktoś powiedzieć krok po kroku :?:
Posłuchaj, bierzesz i zaznaczasz tą swoją drogę, nie? :-) Później klikasz "CTRL + K" i masz opcję do dodania kolizji. Sprawdzasz, jakie mają inne drogi (najpewniej klasa "Face", ale nie wiem, ile flag i materiałów (?) ) i piszesz to samo.
Niestety, mi to raz działa, a raz nie, nie wiem czemu... :-(