Dodanie drogi

Jeśli to nie pójdzie zrób np AABB - zobaczysz że zrobi kwadrat kolizje na takich wymiarach jakich jest budynek. podgląd (Shift + C ,wyłączasz shift + W ) a i sprawdz czy masz najnowsza wersje MWE v0.2.9 x86 -mam taką.
flag : 0
material: 1

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
robię tak jak mówicie drogę widać lecz po prostu przez nią przenikam.. kolizje ustawiam i włączam też tak jak mówicie zapisuje potem daję podląd shift+c kolizje wyświetlają się na czarno ale ta droga niestety nie :-/

@@

Jest postęp włączyłem kolizje tylko teraz nie mogę wgl na nią wjechać a chcę po niej jechać :mrgreen: :mrgreen:
A spróbuj w inny sposób. Zrób sobie wyspę (np. z trawy, zobacz, jaki ma model trawa i dodaj ją) na wodzie koło plaży w Śródmieściu. Następnie powiększ/pomniejsz wysepkę na takie rozmiary, jakie chcesz i NA NIEJ zrób sobie kolizje (tak, jak mówiliśmy). Później połóż NA NIEJ drogę, która będzie mogła być już bez kolizji, albo po prostu jeździj sobie po trawie. Ale żeby tam się w ogóle pojawić, skopiuj sobie (lub zmień położenie) takiego trójkąciku o nazwie "emeth_3" (który jest tam, gdzie zawsze rozpoczyna się grę w "Śródmieściu", czyli na parkingu koło plaży) tak, żeby leżał na wyspie. Gdy klikniesz na "Śródmieście" podczas rozpoczynania gry (misji/trybu, który edytujesz!) to pojawisz się na tej swojej wyspie. Niestety, nie będzie można z niej wrócić, chyba, że "zbudujesz" most.
Możesz też pobrać i użyć programu "Mafia Editor". Wejdziesz w niego, załadujesz sobie plik "textdb_pl" lub "textdb_en" i znajdziesz sobie napis "Śródmieście" (ID około 4000), który zmieniasz po swojemu (np. na "Wysepka"). Wtedy tak będzie to wyglądało przy wyboru miejsca rozpoczęcia gry. Jednak to działanie jest opcjonalne :-)

Powodzenia! :->

Rnaki ;-)
Prościej już by było dodać kolizje na wodzie, ale nie wnikam :lol:
a na tej wodzie to mogę bezpośrednio położyć na całą bo mi tylko powstaje taki kwadrat :-/
W jakimś modzie, chyba Modern Mod 2 na rzece, która przecina miasto dodana jest kolizja (specjalnie, gdybys chciał popływać po niej samochodem przerobionym na łódkę, zresztą sam zobaczysz o co chodzi). Nie musisz już nic kombinować, wystarczy, że zjedziesz jakimś autem do wody i możesz się rozpędzać do woli, bo rzeka jest bardzo długa. ;-)
ok zrobiłem sobie dałem rade :mrgreen: