Ciuszki i ciuchy.

teoretycznie powinno być tak że większej broni niż pistolety nie można byłoby chować do inwentarzu bez płaszcza, bo gdzie niby wciśniesz karabin, do majtek?
Słuszne spostrzeżenie. Z drugiej strony, nie mając na sobie płaszcza trudno byłoby ukryć więcej niż dwa pistolety, więc grałoby się całkiem trudno i choć mi nie przeszkadzałoby nosić ukochanego Thompsona w walizce (patrz "Droga do zatracenia") a broni nie kolekcjonować jak dziki podczas każdej strzelaniny, to zdaję sobie sprawę, że Mafia wychodzi z myślą o graczach ogólnie - a nie zapaleńcach śliniących się na samą myśl o klimacie i realizmie a nie grafice i rozpierdusze.
Obrazek
- M a f i a P B F -
W sumie dobry pomysł. Nie masz płaszcza? Bierzesz walizkę :-)

Edit.

Albo można dodać takie coś, że jak nie masz płaszcza to pistolety wsadzasz do kabury na szelkach :-P Fajnie by to wyglądało.
muore il bandito, la mafia vive
Ta kabura to całkiem dobry pomysł...
A wracając do tematu to na jednym z trailerów lub gameplay'u widać Vita w szarym garniturze i plaszczu- ten strój jest całkiem fajny i moim zdaniem pasuje do Vita ;-)
Ale i tak nic nie pobije garnituru Henry'ego Tomasino :-D
fajnie by było gdyby były też zakrycia twarzy,może nie chusteczki do nosa jak w gta ale jakaś kominiarka do ubrania w każdej chwili?
Nie jestem za tym by byly nakrycia na twarz.
Obrazek
A ja osobiście rad byłbym zobaczyć Vito w sutannie :D
In God we believe.
In Metal we are.
In Mafia we play.
Mnie najbardziej podoba się płaszcz i kapelusz dodający gangsterski klimat do wyglądu postaci np. taki jak ten widoczny na screenie http://worthplaying.com/press/257/Mafia2_04.jpg
Super by było gdyby nasz główny bohater, tj. Vito miał bardziej realistyczny sposób przechowywania boni. A nie pakowanie Thompsona, Strzelby, 2 Pistolety, Kij, Granaty. Normalny człowiek miał by problemy z utrzymaniem tego. Mogli by dodać realizm że im więcej broni tym np. wolniej biegamy.
Hardstyle jedyna miłość na której się nie zawiodłem.
I tak mogło być gorzej, jak np. w GTA:SA. Czyli "magicznie" broń pojawiałaby się w naszych rękach. Mi to nie przeszkadza. Garnitury i płaszcze w demie są przezajebiste. Ale mam jeszcze jedno takie małe pytanie do Was... Czy te ubrania w demie, to wszystkie? (Bo dali ich tam od cholery, myślałem,ze dadzą góra 2 garniaki i jeden płaszcz)
Obrazek
Mi się wydaje, że wszystkie.Jest marynarka, płaszcz, koszula- w co więcej może się ubrać gangster?
Chyba, że dadzą więcej kolorów( jak ktoś nie wie, że w demie w drugim sklepie są inne kolory koszul), ale i tak już wystarczy 6 kolorów koszul
Nie jestem pewien czy to są wszystkie, bo gdy odblokujesz zablokowaną część miasta (tj. tą wyspę na górze) to w jest tam jeden sklep i są tam inne kolory ubrań, które możemy kupić w demie.
"Człowiek, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast człowiek który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać."
Ma byc podobno coś takiego, że w każdym sklepie będziesz miał inne ubrania.
Kolejne podobno Soldiego, który coś wymyśla. Pokaż skąd masz taką informacje.

Faktycznie można spostrzec, że ciuszków jest "4 rodzaje", kolorów także dużo, i oby nie było jak w GTA gdzie to Mieliśmy 3 sklepy na krzyż, a potrzeba przecież troszkę urozmaicenia. Duzo by twórców nie kosztowało dodanie innych par spodni od czarnych po bardzo jasne itd.

Zresztą pożyjemy zobaczymy...

aa no i tak patrząc na menu broni, wydaje się żę maks 3 bronie + zaciśnięta pięść(1234 - klawisze odpowiadające zmianie broni) będą mozliwe dla vita, co doda realizmu. Program dzięki któremu mielismy wszystkie bronie nie działał w ten sposób, więc nie powinniśmy się nim kierować.
pistolet, obrzyn i thomson.

Brakuje mi troszkę także takiego... hmm, jak to opisać, może na przykładzie.

Mamy koszulę i spodenki (maks ilośc broni - 2; tylko pistoleciki)
Mamy płaszcz (maks ilośc broni - 3; dwa pistolety + thomson/obrzyn/mp40 itd)

to by napewno dodało realizmu, oczywiście granaty zamiast jednego z pistoletów.
ale ja tylko teraz sobie tak marzę ^^
http://www.myspace.com/thorbdg

zapraszam.
Mi podobają się dresy, w jakich chodzą mafiozi w dzisiejszych czasach, szkoda, że mafia 2 nie jest oparta na tych czasach. Chociaż bardzo podoba mi się hawajska koszulka Joego, fajnie gdyby taką mógłby też nosić Joe. Oczywiście będę się opierał na grze, gdy początkowo jesteśmy associated, będę nosił jakieś brzydkie rzeczy, a zaś po mianowaniu - ubiorę się w graniak, jak prawdziwy mafioza w tamtych czasach, o. Fajny klimacik będzie, hehehe.
Obrazek