Dobry odkop, podczepię się przynajmniej ze swoimi ciekawostkami:D Moim zdaniem jeszcze nie powstało takie miasto/lokacja w żadnej grze komputerowej jak w Mafii II jeśli chodzi o tzw. tętniące i realistyczne życie. To jest akurat taki element o którym możemy całkiem dużo powiedzieć. Ze swoich obserwacji dodam jeszcze kilka przykładów:
1. Trójka starych przyjaciół na pogawędce na mieście, fajnie to wygląda i często jest spotykane na żywo, więc na pewno dodaje to realizmu.
2.Kolega odśnieża sobie chodnik albo wyjazd na ulicę.
3.Stłuczka i Kłótnia dwóch kierowców, przeklinają na siebie jak na kłótnie przystało, po prostu boskie.
4.Policja ścigająca innych ludzi poza nami, a nie jak to zawsze bywa, że policja ściga tylko nas.
5.Klientka przeglądająca kartę z Menu, klient który je jakiś lunch.
6.Klient, który zastanawia się co na siebie włożyć, wybiera ubrania.
7.Słynny już gazeciarz, który chcę nam sprzedać swój towar, do tego świetnie pokrzykujący z "reklamą".
8.Sąsiad siedzący w oknie, normalnie jakbym widział starszego pana z mojego bloku!:D
9.Reperowanie samochodu.
10.Policja "spisująca" pirata drogowego:)
Wszystkie te rzeczy po prostu sprawiają, że czuje się jakbym był w tym mieście, jest tak realistyczne pod tym względem, że aż strach pomyśleć jak wyglądać będzie pełna wersja, to ledwo zebrałem z trzech nie pełnych gameplayów. Wszystkie te rzeczy spotykamy na żywo, w codziennym życiu. Bajka. Ja jestem wręcz oczarowany tym elementem gry. CUDO!