Ciekawostki z nowej tapetki

Nie wiem gdzie to dać, więc daję to tu. Jeśli coś jest źle, to przenieście ten temat w odpowiednie miejsce. Więc tak. Oglądając nową tapetę Mafii 2 zauważyłem kilka ciekawych rzeczy, np. Vito jest żonaty! Przyjrzyjcie się dobrze. Nosi obrączkę. W drugiej ręce druga ciekawostka. Mianowicie jest to pistolet z czasów IIWŚ - Parabellum P08 "Luger" :) Następnie: Joe pali papierosy, a gość którego zabili lubił ciasteczka o czym świadczą liczne opakowania :P
Jak tak się przyglądam z bliska to ta broń wygląda na jakiś rewolwer
muore il bandito, la mafia vive
Ożesz ty! Fakt! To jest rewolwer! :D
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę to tutaj. Podzielę się z wami czterema rzeczami, które zauważyłem na ostatnich screenach.

1. Kolejka
Obrazek
Czy nie przypomina ona Wam tą z jedynki (tutaj kolor i kilka drobiazgów zostało zmienione)?

2. Listy/gazety?
Obrazek
Interakcja NPCa z otoczeniem. Wrzuca listy do skrzynki/wyjmuje gazetę?

3. Tak się przechodzi przez jezdnię...
Obrazek
Albo mi się wydaje, albo jest jak zwykle czyli samochód jedzie, a przechodzień nie oglądając się pcha się pod jego koła.

4. Nawalony? :-D
Obrazek
Ten osobnik był za bardzo interaktywny z butelką :-D

To tyle. Komentujcie.
Jeżeli chodzi o kolejke, to faktycznie model może być ten sam, ale już zapewne obłożony nowymi teksturami, w wyższej roździałce.
Obrazek
Ciekawe, czy będzie metro :-) ...
Faktycznie kolejka jest bardzo podobna do tej która była w Mafii a co do tego pijaka to chociaż gra będzie teraz bardziej naturalna. Natomiast co do tej kobiety co wrzuca list to gra będzie bardziej realistyczna będzie więcej takich rzeczy typu że np. ktoś rozdaje gazety, gdzieś ktoś coś kupuje to by było dobre przez takie coś miasto by bardziej wyglądało że tętni życiem.
"Pewnego razu moi koledzy przynieśli mojej mamie zakupy wiecie dlaczego..???
Z wyrazu SZACUNKU (Chłopcy z Ferajny)
Łooo stary prawie dwuletni odkop ;D Sprawdziłbyś się jako górnik ^^
Obrazek
Dobry odkop, podczepię się przynajmniej ze swoimi ciekawostkami:D Moim zdaniem jeszcze nie powstało takie miasto/lokacja w żadnej grze komputerowej jak w Mafii II jeśli chodzi o tzw. tętniące i realistyczne życie. To jest akurat taki element o którym możemy całkiem dużo powiedzieć. Ze swoich obserwacji dodam jeszcze kilka przykładów:

1. Trójka starych przyjaciół na pogawędce na mieście, fajnie to wygląda i często jest spotykane na żywo, więc na pewno dodaje to realizmu.
Obrazek

2.Kolega odśnieża sobie chodnik albo wyjazd na ulicę.
Obrazek

3.Stłuczka i Kłótnia dwóch kierowców, przeklinają na siebie jak na kłótnie przystało, po prostu boskie.
Obrazek

4.Policja ścigająca innych ludzi poza nami, a nie jak to zawsze bywa, że policja ściga tylko nas.
Obrazek

5.Klientka przeglądająca kartę z Menu, klient który je jakiś lunch.
Obrazek

6.Klient, który zastanawia się co na siebie włożyć, wybiera ubrania.
Obrazek

7.Słynny już gazeciarz, który chcę nam sprzedać swój towar, do tego świetnie pokrzykujący z "reklamą".
Obrazek

8.Sąsiad siedzący w oknie, normalnie jakbym widział starszego pana z mojego bloku!:D
Obrazek

9.Reperowanie samochodu.
Obrazek

10.Policja "spisująca" pirata drogowego:)
Obrazek

Wszystkie te rzeczy po prostu sprawiają, że czuje się jakbym był w tym mieście, jest tak realistyczne pod tym względem, że aż strach pomyśleć jak wyglądać będzie pełna wersja, to ledwo zebrałem z trzech nie pełnych gameplayów. Wszystkie te rzeczy spotykamy na żywo, w codziennym życiu. Bajka. Ja jestem wręcz oczarowany tym elementem gry. CUDO!
Obrazek
Dantes na pewno nie jest tak kolorowo.
Pewnie w każdej misji będzie tak samo a we FR (o ile będzie) wszytsko wróci do normalności ;) bez żadnych smaczków.
TO samo co było z mafią 1 :P Coś w stylu Uciekiniera albo tej misji co z samem się szło na bank.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Z całym szacunkiem, ale mam w dupie Free Ride:D Dla mnie może go nie być, co z resztą jest dość prawdopodobne, w jedynce nawet w niego nie grałem. Mafia II będzie tym razem grą na tyle sandboxową, że FR raczej nie zrobią teraz. A co do misji to nie bardzo wiem o co ci chodzi... Co masz na myśli mówiąc: w każdej misji będzie to samo? I jeszcze coś, Ty PRZYPUSZCZASZ, że coś będzie tak i tak, ja odnoszę się do FAKTÓW. Pozdro
Obrazek
Cukier napisał(a):
Dantes na pewno nie jest tak kolorowo.
Pewnie w każdej misji będzie tak samo a we FR (o ile będzie) wszytsko wróci do normalności ;) bez żadnych smaczków.
TO samo co było z mafią 1 :P Coś w stylu Uciekiniera albo tej misji co z samem się szło na bank.

Co ty gadasz na bank będzie tak jak jest pokazane w tych screenach bo czemu to pokazują tak tylko dla jaj żeby wiara się podniecała rozbudowanym Miastem i tymi wszystkim smaczkami typu że np. Gość auto naprawia albo jakiś gościu gazety rozdaje własnie to jest w tym najlepsze ten klimacik Wiec weź trochę pomyśl co ty mówisz!
"Pewnego razu moi koledzy przynieśli mojej mamie zakupy wiecie dlaczego..???
Z wyrazu SZACUNKU (Chłopcy z Ferajny)
Pozatym wtedy moc obliczeniowa nie pozwalala na takie pierdoly, wtedy mafia wymagala procesora bodajze 600 mhz teraz sa czterordzeniowe monstra ktorym nie bedzie problemem wygenerowac te wszystkie "smaczki".
Mozliwe ale w mafi 1 też zwykli ludzie naprawiali samochody :P Nie wiem czy pamiętacie, robili jeszcze więcej rzeczy, myli okna, rozmawiali między sobą, sikali, naprawiali motorówkę i wiele innych. Nie zdziwił bym się jak by tak zrobili z Mafia 2 więc sie tak tym nie podniecajcie :)

I w poście wyżej Pomyliłem Sama z Pawełkiem :P
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Cukier napisał(a):
Mozliwe ale w mafi 1 też zwykli ludzie naprawiali samochody

Jakoś mi się nie kojarzy, żeby robili takie rzeczy zwykli ludzie na ulicy. Ralpha i Lucasa nie liczę rzecz jasna.

Cukier napisał(a):
myli okna

Czym, kiedy, jak, gdzie i o której?

Cukier napisał(a):
rozmawiali między sobą

Nie przypominam sobie, żeby ludzie w Mafii zatrzymywali się sobie na ulicach i gawędzili, zwykli przechodnie oczywiście, którzy nie brali udziału w misji bo o takich postaciach tutaj rozmawiamy. Cały czas po prostu chodzili, spacerowali bo Lost Heaven.

Cukier napisał(a):
robili jeszcze więcej rzeczy

Dobry żart nie jest zły.

Chyba graliśmy w dwie różne gry Cukier... I odnoszę się do kampanii rzecz jasna cały czas, żadnych Free Ride, żadnych scenek, wstawek filmowych - mówimy tylko o mieszkańcach miasta, którzy w żaden sposób nam nie pomagali itp.
Obrazek