Analiza Screenów

Obrazek

1. Tu nie ma co za wiele opisywać, przygotowuję się do jakiejś akcji.

2. Lada przypomina tą którą widzieliśmy u Żółtego Peta w Mafii, prawdopodobnie jest tu pokazany wybór broni przed zadaniem, jeden z bohaterów ma coś jakby opaskę na oku (albo to poprostu wynika z słabej jakości screenu). Warto zauważyć jak realistycznie unosi się dym z papierosa Joea.

3. Na tym screenie widzimy (prawdopodobnie) dalszą część pościgu, którego część możemy zobaczyć na screenie nr. 5 w albumie Mafia II
Warto wspomnieć o niebieskim szyldzie z napisem snooker który możemy także oglądać na screenie nr. 4 w albumie Mafia II.

4.Na ostatnim zdjęciu widzimy jak jeden koleś przykłada drugiemu lufę do ust, człowiek w kapeluszu bardzo przypomina tego z trailera Mafii II, więc może to być rozwinięcie tamtej scenki.

Obrazek

1. Widzimy jak Vito kopniakiem otwiera bramkę podczas gdy Joe strzela w stronę uciekającego mężczyzny. Otwieranie drzwi tym sposobem jest nam znane już z Mafii. Warto wspomnieć że Vito trzyma Thompsona , w jedynce dostawaliśmy tę broń dość rzadko.

2. Nie znany nam mężczyzna ucieka w zaułku ostrzeliwany przez Joe.

3. Podobnie jak w jedynce przechodnie w wypadku usłyszenia strzałów biorą nogi za pas, jeden z przechodniów kieruję się mocno w lewą stronę tak jakby chciał wsiąść do samochodu i uciec.

4. Moją uwagę przykuł widnokrąg, trochę to wygląda jak płotek a za nim pole, albo jak pociąg gdyż można tam zauważyć kropeczkę zielonego światła ostrzegającego.

Analiza jest jaka jest :-P , miałem do dyspozycji screeny niskiej jakości, jeśli jednak wasze oczy wychwycą coś ciekawego to poprostu napiście ;-)
Na stole (1 screen) leży mp40, niemiecka broń używana czasie II wojny światowej.

Obrazek

Ciężkim karabinem maszynowym jest najprawdopodobniej ZB26, zaprojektowany w Czechosłowacji, co mogłoby tłumaczyć, że twórcy chcieli wnieść Czeski akcent do gry.

Obrazek
Obrazek
Tak, na stole leżą dwa Schmaisery. Nareszcie będzie więcej automatów w grze :)

PS. Warto też dodać widoczne maski przeciwgazowe, jakiś shotgun, srebrny rewolwer, jakieś pociski (chyba moździerzowe), końcówke kija baseballowego, dużo różnej aminicji i takie tam. Aha i ten gościu ma jednak opaskę na oku :)

PS. 2 Ten karabin który trzyma jeden z kolesi na screenie z arsenałem to nie czeski ciężki karabin, a niemiecki MG42, mimo iż jest bardzo podobny :) Ale zawsze mogę się mylić. Kolejna broń z II WŚ. Charakterystycznym jej znakiem jest pionowa rurka po prawej stronie, blisko rękojeści. Na fotce wersja z trochę inną obudową lufy, dzięki której się mniej grzeje (lufa oczywiście, nie obudowa).

Obrazek
Kevin napisał(a):
Tak, na stole leżą dwa Schmaisery.

Najprawdopodobniej na tamtym stole leżą 2 niemieckie pistolety maszynowe MP 40 produkowane w czasie drugiej wojny światowej niepoprawnie nazywane "Schmeisser".

- jak coś to piszę się Schmeisser (z niemieckiego, czytaj: szmajsa)
http://i25.tinypic.com/e5faro.jpg

Na Tym screenie moją uwagę przykuła kolejka naziemna... Sugeruje to, że podobnie jak w poprzedniej wersji będziemy mogli skorzystać z tego środku transportu, co było świetnym rozwiązaniem.
Bardzo przepraszam. Wiedziałem, jak się to wymawia, ale jednak napisałem źle...
Kevin napisał(a):
Bardzo przepraszam. Wiedziałem, jak się to wymawia, ale jednak napisałem źle...

A więc zapamiętajcie - Schmeisser czyta się szmajsa ;-)

Pozdrowienia :-D
Pffff skriny jak to skriny... ulepszone
pozdro
W screenach Mafii z 2001 i 2002r nic nie było ulepszone.
Rzekłbym nawet, że z bety prezentowały się nawet gorzej niż później faktycznie wyglądała gra, a i tak trudno było sobie wyobrazić, że tak może wyglądać gra na PC 2002r.
Ładne bronie no poprostu śliczen screeny :D
Obrazek
Przypuszczam, że w Mafii 2 będzie duuuużo broni z IIWŚ. Ja tam byłbym zadowolony z pancerfaustów :) A co do screenów, to zna ktoś nazwę rewolweru wiszącego na na tym "filarze"?
Kevin napisał(a):
Tak, na stole leżą dwa Schmaisery. Nareszcie będzie więcej automatów w grze :)

Schmeisser robił tylko magazynki do mp40.
I od tego właśnie nazwiska został "przezwany" MP40 i tak jest to dziś.
Mnie zachwyca ten dym... Już na początku zwróciłem na niego uwagę :)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Kevin napisał(a):
I od tego właśnie nazwiska został "przezwany" MP40 i tak jest to dziś.

Anglicy...