Aktualizacja - tylko 6 GB...

Witam!

Mam taki problem - zainstalowałem dziś nowiutką M2, zaczęło się pobieranie ze Steam'a jakiejś aktualizacji - ok. 500 mb. Po godzinie, jak już się ściągnęło nic nie mogłem zrobić z tym ani też komputer sam z tym nic nie zrobił, nie zaczęła się żadna instalacja aktualizacji ani nic. Wyłączyłem więc Steam, zrestartowałem kompa i odpaliłem grę. Grałem aż do teraz, gdy nagle po loadingu wszystko zwolniło tak, jakby Vito wpadł do gara z budyniem. Szedłem dziesięć minut do telefonu. Wyłączyłem grę, zaglądam do Steam'a a tam pobieranie aktualizacji... 2,5 mb z 5,9 GB !!! Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi? Bo witki opadają... "Twoja gra będzie gotowa za 17 h i 56 min"...

Nie mogę odpalić M2 ze Steam'em offline, bo pisze, że produkt nie jest gotowy do użytkowania w trybie offline...

Aha no i nie mam polskich napisów w grze... coś widziałem tu na forum, że ktoś też miał z tym problem?

EDIT: Teraz po restarcie Steam'a (którymś z kolei) pobieranie wygląda tak samo, jak wyglądało przy pierwszej aktualizacji (tej ok 500 mb). Wtedy też pisało "Pobrano 5,5 GB z 5,99 GB. On wcale nie pobiera tych 6 GB tylko "dościąguje" te kilkaset do gry. To teraz muszę czekać drugi raz aż ściągnie to samo?
Co do polskich napisów to wyszła stosowna aktualizacja - 400mb

Dalej się pobiera to 6gb? Gdy backupowałem demo Mafii II na drugiego kompa też wyskoczyła aktualizacja 1gb ale po jakimś czasie Steam się opamiętał i anulował pobieranie.
U mnie było podobnie. Nie ruszajcie nic z językiem w Steamie. Za każdym razem co zmienicie będzie ściagało to 400mb. NIe wiem czemu tak jest. Wygląda jak by nie zapisywało tego :/
Biedacy, tyle kasy wydaliście, by nie móc spokojnie odpalić gry. Nie smieje się z was, sam czułem się jak dziwka po zakupie GTA IV. Tam tez WindowsLive potrafił dwa razy sciagac tego samego patcha(gdy sie anulowalo instalacje). Heh tak jak napisałem w innym wątku - Mafia2 to GTA IV w latach 50., z tą różnicą, ze windows Live zastapiono Steamem.
BOB

Ostrzeżenie +1
Mi również chciało pobierać te 6gb po zainstalowaniu gry, ale wyłączyłem steama włączyłem na nowo i zaczęło pobierać to spolszczenie a tych 6gb już nie.
Czasami Steam chce pobierac gre od nowa, bo została zainstalowana w innym niż domyślnym folderze. Polecam zainstalowac mafie w jakis folderze Steam, to problem zniknie. Natomiast jesli zainsalowaliście gdzie indziej, to pomóc powinno wyłączenie opcji autoaktualizacji i uruchomienie ponownie Steam oraz odpalenie gry. Jesli ga zaskoczy, to wtedy uruchamiacie aktualizację.
Tak prawdę powiedziawszy ja z gra do tej pory nie miałem żadnych problemów wszystko się pobrało i ogólnie jest ok te spolszczenie itp tylko teraz tak co zrbić gdy zrobie formata dysku i będę chciał na nowo zainstalowac grę znowu bedzie trzeba poberac tą aktualizację??

Moim zdaniem to z deka porąbane bo wywaliłem 134 zł na grę a do tego z sama instalacja i pobieraniem tego gówna ze steama zajęło mi to aż jakieś 3 godziny.

i teraz mam takiepytanie co zrobić by więcej tego nie pobierało 2 razy chodzi mi gdzie znaleśc ten instalator do tego lanchera ??

PS. Teraz tak se myslę ze nie opłaci kupować gier na PC oryginalnych bo z sama instalacją gier są teraz większe kłopoty jak kiedyś, bo zeby pograc w grę trzeba ściągać jakieś gówniane aktualizacje a to wszystko zamiast na steamie to to powinno być na nośniku DVD i szczerze powiem że drógi raz nie będzie mi się naprzykład chciało juz tej gry instalowac za dużo z tym jest problemów i za duzo czasu się traci na te pierdoły zwiazane ze steamem i tymi innymi zabezpieczeniami.
Takie gówniane zabezpieczenia według mnie grze nie pomagają w sprzedaży i powiem tak ostatni raz kupiłem gre oryginalna na PC właśnie przez te głupie zabezpieczenia i steamy juz wolę z crackowaną wersję i se szybko sprawnie pograć niż czekac na instalacje i aktywacje gry oryginalnej po zakupie aż 3 lub więcej godzin makabra naprawdę.
Można zrobić kopie zapasową plików poprzez Steam.

Otwórz Steam >> Biblioteka >> Gry >> PPM na Mafie 2 >> Kopia zapasowa plików gry

Dalej już musisz robić wszystko według poleceń kreatora kopii.
Oczywiście jak przywrócisz potem kopie zapasową, a wyjdzie nowa aktualizacja to i tak będziesz musiał ją pobrać.
dosia92 napisał(a):
Oczywiście jak przywrócisz potem kopie zapasową, a wyjdzie nowa aktualizacja to i tak będziesz musiał ją pobrać.

No to to już jest naprawdę chore ;(
Miałem na myśli jak wyjdzie aktualizacja/patch to i tak będziesz musiał pobrać. Tak jak w GTA 4. Jeśli chciałeś grać w multi to musiałeś mieć wszystkie patche zainstalowane. Nie mówię o pobieraniu ponownie spolszczenia.
Jeśli zainstalujesz grę w odpowiednim kalatolgu Steam, to nie będziesz musiał pobierać tych 6 Gb, bo to zwyczajnie Ci się od nowa gra pobiera.
dosia92 napisał(a):
Miałem na myśli jak wyjdzie aktualizacja/patch to i tak będziesz musiał pobrać. Tak jak w GTA 4. Jeśli chciałeś grać w multi to musiałeś mieć wszystkie patche zainstalowane. Nie mówię o pobieraniu ponownie spolszczenia.

U mnie multi nie wchodzi w grę ja nie gram w takie gry przez neta.
Enzo, ja proponuje poczytać trochę o plaformie Stem i wszystkiego się dowiesz.
Enzo ja tylko podałem przykład z tym multi. Gra jest odpalana poprzez Steam, więc jeśli na Steamie będzie dostępna aktualizacja to i tak będziesz musiał ją pobrać aby odpalić grę.
Soldi ma racje poczytaj trochę o Steamie, a będziesz już wiedział co i jak.
Nie chcecie mieć problemów ze steamem? Wypakujcie samą grę Phoenixem, wgrajcie cracka i grajcie(nie trzeba rzadnych spolszczeń, które ważą 400mb, jak masz oryginalną polską wersję to wszystko jest na płycie). Mnie osobiście krew zalewała, jak dostałem grę dwa dni przed premierą i w czasie instalacji pisało "produkt nie został jeszcze odblokowany", a jak już usłyszałem, że po premierze jest problem z polskim językiem, to mi się już śmiać chciało. Jak kiedyś jeszcze usłyszę, że jakaś gra, która mi sie podoba jest uruchamiana przez steam, to na pewno jej nie kupię. Przecież ta gra, nawet jak jest w pudełku, to nie jest twoja, musisz mieć steama i przy każdej instalacji musisz mieć włączonego neta, a jak steamowi coś odwali to dostaniesz bana na konto i wszystkie gry pójdą się j***ć.