Regulamin działu
W tym dziale posty nie są naliczane.

Zagadki

No to musi to być Brian Hugh Warner a.k.a. Marilyn Manson - powiedzmy, że muzyk. Dobrego Sweet Dreams-a" zrobił, zajeczarny klimat.

Obrazek
Obrazek
powiedzmy, że muzyk
- dobrze ujęte.
Oczywiście zgadłeś :-)
Obrazek
Heh :))

Co my tutaj mamy? Czy to się w ogóle je? Jak tak, to w którym kraju najwięcej?
Jak nie, to dlaczego to się uprawia?
Obrazek
Obrazek
To jest Chrzan pospolity. Jest to przyprawa, też używany jest jako lekarstwo. Najwięcej hodowany jest w USA, Europie i południowej Australii.
Obrazek
Obrazek
UP THE IRONS!!
Przeczytałeś nazwę pliku? Nie trzeba było, to była podpucha :-P
Obrazek
To jest cykoria. Liście wykorzystuje się np do sałatek i to jest część jadalna, korzeń natomiast suszy się i wykorzystuje do produkcji kaw zbożowych i kaw rozpuszczalnych (jako wypełniacz). Nie wiem niestety gdzie notuje się największe spożycie, strzelam - USA? Na większa produkcja, również strzał - Francja?
Obrazek
Ewka, rządzisz! :-D
Najwięcej tego jedzą w USA, dobrze strzeliłaś. Codziennie (!) importują parę palet do Nowego Jorku z Belgii - największego producenta i eksportera tegoż przysmaku ;-) .
Zaliczyłaś, teraz możesz zadać następną zagadkę.
Obrazek
he, na studiach trochę "liznęłam" takich tematów. "Uprawa roślin" - kilka powtórek egzaminu i coś tam w głowie zostało. To USA tak strzeliłam, bo w zasadzie oni chyba wszystkiego spożywają najwięcej ;-)

Moje pytanie:
Obrazek

Jak ma na imię ten kot? Proszę podać tytuł kreskówki w której występuje wraz z przyjaciółmi ze zdjęcia.
Obrazek
Ten kot to Jess, a kreskówka to "Zgaduj z Jessem"
Obrazek
Ehhh, cholera myślałam, że trudne ;-) Brawo Soberat - przypuszczam, że masz w domu małe dziecko, które ogląda Mini-Mini. Zadajesz.
Obrazek
W pewnym sensie, mam małego brata ciotecznego ;)
A więc...
Sześciu chłopcom dano woreczek, zawierający sześć batonów czekoladowych. Chłopcy podzielili się w ten sposób, że każdy dostał jeden baton, a jednak na końcu jeden baton pozostał w woreczku.

Pytanie: Jak to się stało?
Obrazek
Ostatni z chłopców wziął baton razem z woreczkiem.
Obrazek
Oczywiście, zadajesz
Obrazek
Mój pierwszy :D
Obrazek
Ale jaki?
Obrazek
Nokia 8110i :-)
Ostatnią rzeczą, jaką facet chce oglądać na koniec dnia, jest żona - Al Bundy