Wymagania a moj nowy laptop

Tak wogole to witam , jestem nowym uzytkownikiem forum.
I coz kieruje małe pytanko do was.
Kupuje sobioe nowego laptopa poniewaz moj 8 letni komp ciagnie mafie 1 na niskich tak wiec do premiery mafii 2 uzbierałem troszke pieniazkow .
I wiec tak zaraz powiecie ze "jestem idiota , poniewaz masz napisane wyraznie jakie sa wyumagania" lecz przedstawiam to jasniej. Osłyszałem sie roznych akcjii o laptopach ze ich karta graficzna jest mniejsza ze jest gorsza , nie nalezy patrzec na to . Mam metlik w głowie , pewnie nie jestem tutaj jedyny co czekał z mała nutką ognia na premiere Mafii 2 i niewazne co napiszecie ze jest gorsza od 1 , i tak zagram .
Teraz głowne pytanie czy na tym Laptopie HP za 2.4 tysiaca pojdzie to na 100%?
Procesor: AMD® Turion™ II 2,3 GHz
Przekątna ekranu: 15,6 cala
Pamięć RAM: 3 GB
Pojemność dysku: 320 GB
Model karty graficznej: Radeon HD5470
Potrzebuje tutaj jasnej odpowiedzi , najlepiej nie w stylu "Pojdzie" bo to mi mowi tez moja kobieta ktora przeczytała te wymagania i powiedziała masz wieksze liczby co podaja w wymaganiach ;p.
Wątpię. Gdyby jeszcze to była normalna karta R5470, ale Ty masz zapewne wersje Mobile czyli 2x słabszą. Najlepiej pobierz demo.. i licz na ~ 15 FPS.
Moze ktos jeszcze sie wypowie

i jeszce jedno , czy mozna zakupic lapa bez tej całej mobilnej karty graficznej do 2.5 tysiaca ?
jezeli byłby ktos uprzejmy mogłby podac jakies propozycje
dziekuje z gory
Poszukaj coś z grafiką dedykowaną.
http://svc.systemrequirementslab.com/CYRI/ - sprawdz a najlepiej kup desktopa - stacjonarny PC
Moze mnie zle zrozumieliscie , ja jeszcze tego laptopa nie mam , stacjonarka raczej mi nie pasuje do stylu zycia jaki prowadze , m.in dlatego sie spytałem czy na takim co podałem lapku pojdzie .
I jeszcze raz prosiłbym kogos chetnego do pomocy , do przedstawienia mi jakiegos lapa do 2.5 kołka aby mafia 2 mi poszła nawet na najmniejszych ale ma sie rozumiec bez pokazu slajdow .