Wirus Pushbot.vr

Siema.
Parę dni temu na tablicy znajomego na FB znalazłem jakiś dziwny link, zwykle w takie rzeczy nie klikam, ale coś mnie pchnęło. Uruchomiłem. I nic.
A za każdym zalogowaniem Windows Defender skarży się, że go znalazł.
Wie ktoś jak go usunąć? Avast go w ogóle nie znajduje.
Z góry dzięki :)
Obrazek
Jak korzystałen z Norton Internet Security 2012, to był taki moduł, który się nazywał Norton Safe Web. Pojawia się w tej rubryce Aplikacje po lewej stronie i po kliknięciu analizuje wszystkie linka jakie są na Twoim koncie (Twoje i cudze). Zobacz czy można to uruchomić przez FB a jak nie, to zassij trial.
PS - napisz więcej o tym co Ci się przytrafiło, bo bardzo mnie ciekawi to zjawisko. Skąd wiesz, że coś jest nie tak, czy to znajomy Ci przysłał jakiś syf? O co kaman?
Obrazek
Na tablicy kolegi znajoma zamieściła podejrzany link. Był mniej więcej taki:
<jakieś głupoty> <link> <imię i nazwisko osoby, której na tablicę wklejono ten link>
Jest nie tak, bo Windows Defender się skarży ciągle przy logowaniu - i sic - tylko gdy ja się loguję. Na innych kontach nic.
I w tamtym poście źle napisałem - WD mówi, że znalazł Worma Pushbot.vr. Gdy chciałem się wylogować, to się nie dało, bo w Menu Start nie dało się kliknąć tej strzałeczki. Nie dało się również nacisnąć żadnego z przycisków typu Komputer, Dokumenty itp.
Obrazek
Hmmm, dość dziwna sprawa... Mogę Ci jeszcze polecić Avira rescue CD - musisz go wypalić i z niego strzelić boota. To skuteczne rozwiązanie, które na pewno wszystko powinno Ci porządnie zdezynfekować - sam sobie zrobiłem taki zabieg z pozytywnym rezultatem.
PS - Avast według mnie, to dziadostwo - spróbuj Avirę.
Obrazek
Narazie odpaliłem ESET Online Scanner, zobaczymy co wyjdzie
EDIT: Wygląda na to, że jest już ok. Dzięki za fatygę :)
Obrazek
Z góry przepraszam za double posta, ale..
Dziś sobie przeskanowałem komputer Malwarebytes Anti-Malware, bo podczas próby uruchomienia autoruna BF3 wyskakiwał błąd "E:\Autorun nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32"Wyczytałem w necie o tym, mówili że to infekcja, więc zapuściłem łącznie 3 skany(2x ESET Online Scanner, nic nie dał i Malwarebytes, 14 wirusów).Wykryło 4 trojany, 5 malware, 4 backdoory i hijack. Nigdy, przenigdy nie używajcie Avasta. To szit. Nie wykrył żadnego z nich. I tamtego pushbota również. Jeśli uważasz, że z tym antivirem jesteś bezpieczny, to jesteś w błędzie.
Pozdrawiam i temat cls.
Obrazek
Do archiwum, jako wskazówka dla przyszłych pokoleń ;-)

Obrazek