Wasza ocena gry

Jak oceniacie grę po jej ukończeniu?

Oto moje oceny:

Brak free ride 1/10 (Wiem, że jest już mod "Free ride", ale oceniam podstawową wersje gry.)
Fabuła 8/10
Gameplay 8/10
Misje 8/10
Muzyka 8/10
Cut scenki 10/10
Grafika 10/10
Długość gry 6/10
Miasto 9/10
Klimat 8/10

Średnia ocena 7,6/10

Mafia 1 do dziś jest moją ulubioną grą, od Mafii 2 spodziewałem się trochę więcej. Chciałbym se pojeździć po mieście, ale lipa bo nie ma free ride i trzeba by se wlaczyc jakas misje, a to wg mnie totalna porażka.
Hmm oceniam na 9/10. Co prawda Mafia I była troszeczkę lepsza, ale w końcu nie da się zrobić nic lepszego od jedynki :D
Fabuła świetna, nie zawiodłem się. Jedyne co mi się średnio podobało to zakończenie.
Grafika itd. 10/10
Klimat świetny 10/10 Uwielbiałem szczególnie misję na początku, gdzie np. mogliśmy spotkać kłócącą się parę, po czym naprawić kobiecie wóz.

Ogólnie nie zawiodłem się. Mafia II jest godna tej nazwy. Nie żałuje wydanych pieniędzy :D
Let the good times roll
Moja ocena to 7/10. Uzasadniać mi się nie chcę, mam kilka rzeczy do zarzucenia, ale o tym już wielokrotnie pisali inni ^^.
Fabuła 9/10
Optymalizacja 10/10
Grafika 9/10
Długość gry 6/10
Pojazdy( sterowanie, tuning, wygląd) 8/10
Bronie( różnorodność, ale i możliwość posiadania zbyt dużej ilości) 7/10
Postacie 8/10
Cutscenki 10/10
Soundtrack 10/10
Inne pierdółki(typu śnieg, ubrania, skrypty, wygląd mieszkań, playboye, listy gończe, plakaty, grafiki) 10/10

Wychodzi 8,7/10
Fabuła 10/10
Gameplay 9/10
Misje 8/10
Muzyka 9/10
Cut scenki 10/10
Grafika 10/10
Długość gry 9/10
Miasto 9/10
Klimat 10/10

Czyli 9,3/10 ogółem

Uwagi/zastrzeżenia:

-brak freeride
-trochę męczące i przydługie podróże samochodem
-brak manualnej skrzyni biegów i sprzęgła
Ocenie ogólnie: 5/10
I napisze co mi się NIE spodobało.
-Nie wywarła na mnie tak dużego wrażenia jak jej poprzedniczka.
-Za dużo na siłę poblokowanych miejsc.
-Kolizja na wodzie (głupota 2k nie zna granic)
-Brak rooftopingu (gdzieniegdzie)
-Brak skakania (wskakiwanie suxxx!)
-Brak Countryside :(
-Głupawe meele combat. (to z mafii 1 nawet było lepsze)
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Moja ocena? 6/10
Dobra grafika i fabuła to nie wszystko, znalazłem parę mankamentów i dobrych cech które zaraz przytoczę.
PLUSY
+Porządna grafika
+Interesująca fabuła, jak zacząłem grać to nie mogłem skończyć tak byłem wciągnięty w historię.
+Symulacyjny system jazdy
+Dobrze że dodali jakieś jadalnie, warsztaty, i inne sklepy czy złomowiska
+Rabowanie tych sklepów i możliwość zarobienia pieniędzy na niszczeniu samochodów.
+System zdrowia
+udźwiękowienie, od dubbingu, muzyki w radiu do odgłosów świeżo kupionych butów.
MINUSY
-BRak free ride, kto mi powie że nie jest potrzebny dostanie bitchslapa, nie interesuje mnie czy nie miało to powiązania z fabułą, czy inne duperele, to ogromny krok wstecz w stosunku do pierwszej cześć, gdzie choć FR nie był wymarzony to jednak był, tym bardziej że widzimy zostały pozostałości po FR w drugiej Mafii. Czyżby panowie z czech chcieli wydoić od nas szeleszczące papierki?
-Miejscami tak głupawe AI że aż byłem przerażony, jakbym grał w alfę :\
-Broń biała w tej grze by się przydała, czyżby w ekskluzywnym DLC do którejś platformy?
-Wszelakiego rodzaju ograniczenia, nie mówie żeby Vito zaraz wskakiwał do wody czy na jakieś skrzynie wysoko położone, ale no do jasnej cholery chyba trochę przesadzają. O ile na skrzynie z palcem w dupie powinien wejść o tyle po skou do takiej wody mogłaby być jakaś cutscenka obrazująca jego śmierć bądź przepływającą łódź która go znalazła.
-czasami nasi towarzyszę broni, byli bardziej jak wrzód na dupie niż dodatkowy palec na spuście, plątali się jak debile tylko przeszkadzając.
-physx to fikcja.

Ale jednak najbardziej ubolewam nad brakiem FR, za to ocena spadła aż o 2pkt. PRzy tym inne minusy dało by się z nieść.
Racja, wyliczanie tego co mi się nie podoba jest dużo łatwiejsze. Wypiszę tylko minusy oraz to co mi szczególnie wpadło w oko. Jestem graczem na Xboxie, tak więc mod z swobodną jazdą mnie omija.

Minusy:
-brak trybu swobodnej jazdy (mam ogromną nadzieję na taki DLC)
-co za tym idzie niewykorzystany potencjał pięknego miasta
-chronologia (m. in. utwory słynnego Valensa z końca lat 50 lecą w 1951 roku - miał on wtedy 10 lat)
-krótki czas wyśmienitej fabuły - gdyby gra była 3x dłuższa i tak samo fajna byłby to hit wszech czasów
-brak możliwości używania publicznej komunikacji miejskiej
-wspominano niegdyś hucznie, że wszystkie zmiany w świecie będą zapamiętywane. Niestety nie można zostawić auta, przejechać pół miasta, i wrócić, gdyż po prostu znika. Tak samo szkody fizyczne.
-wszystko jakoś tak szybko zleciało a już kończę gre.
-powierzenie dystrybucji firmie-krzak o nazwie Cenega.

Zadziwiło mnie:
-przesłuchania policji w obrabowanych sklepach
-jazda
-system otwierania wytrychem
-wszechobecna magia i klimat.

Gra zasługuje na 8,7/10. Gdyby tak doskonała fabuła była dużo dłuższa i gdybyśmy mieli tryb swobodnej jazdy do wyboru miałaby max.
lol
Moja ocena 7,5/10
7,75/10
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
Fabuła 10/10
Gameplay 9.5/10
Misje 9/10
Muzyka 9.5/10
Cut scenki 10/10
Grafika 10/10
Długość gry 7/10 - Baardzo krótka :(
Miasto 8/10 - Troche za małe, ale znośne.
Klimat 10/10 - Ahh, Taki jak w Mafia 1, może troche gorszy, ale zasługujący na najwyższą ocene.
Fabuła: 9.5/10
Misje: 9/10
Cut-Scenki: 9.5/10
Grywalność: 9/10
Muzyka: 10/10
Grafika: 9.7/10

To tyle...

Minusy:

-Brak trybu FreeRide
-Nie można wczytać danego momentu w grze, jak w jedyneczce
Obrazek
Takie oceny cząstkowe i wyciąganie średniej są bezsensu, bo nie ma jednego słusznego schematu. No, ale posłużę się tym z pierwszego postu.
Fabuła 8/10
Gameplay 5/10
Misje 7/10
Muzyka 7/10
Cut scenki 10/10
Grafika 7/10
Długość gry 8/10
Miasto 7/10
Klimat 7/10
Fabuła 8/10
Gameplay 8/10
Misje 9/10
Muzyka 9,5/10
Cut scenki 9/10
Grafika 9,5/10
Długość gry 8/10
Miasto 8/10
Klimat 9/10

Średnia ocena 8,7/10

Ogólnie rzecz biorąc gra jest bardzo dobra, chociaż czuć lekki zawód. Fabuła nie jest tak dobra jak w jedynce, twórcy przesadzili trochę z ilością sekwencji jeżdżonych (na szczęści mamy tu do czynienia z doskonałym medelem jazdy, więc aż tak bardzo to nie przeszkadza), no i przydałby się jeszcze jeden, wyższy poziom trudności, który z pewnością ucieszyłby fanów jedynki.
Myślę, że wszyscy oczekiwali od tej gry zbyt wiele. Nic zresztą dziwnego, po tych wszystkich świetnych trailerach, obietnicach twórców no i oczywiście wspaniałym oryginale oczekiwaliśmy gry doskonałej, niestety rzeczywistość okazała się trochę mniej kolorowa.
Fabuła 10/10
Gameplay 8/10
Misje 10/10
Muzyka 10/10
Cutsceny 9/10
Grafika 8/10
Długość gry 8/10 (swoją drogą, to jest temat rzeka, zależy czy ktoś leci misja za misją, czy wpierw bawi się na mieście, jak ja :-) )
Miasto 10/10
Klimat 10/10

Ze średniej wychodzi mi 9.2. Moim zdaniem ta gra zasługuje na taką ocenę ;-)
"Kiedyś zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel" - Frank Coletti

Obrazek
Obrazek
Obrazek