Szukam samochodu "Walker Rocket" w Mafii 2. Jest to najszybszy samochód i na wiki mafia piszą, że można go znaleźć robiąc misję w chapterze 11 żeby ostrzec Leo. Powinien on stać przed hotelem gdzieś w głównym obszarze zaraz kiedy Eddie da nam pieniądze. Piszą, że jeżeli się nie pojawi to żeby zrestartować misję i się zrespawnuje, ale tak nie jest. Restartowałem misję z 10 razy i nic.
Walker Rocket? Przecież są one dosyć popularne. W 11 misji jeszcze są rzadkością, i można je zdobyć w trzech etapach misji:
1. Gdy podwozimy Henry'ego do Maltańskiego Sokoła (Polecam go właśnie tutaj zgarnąć, gdyż później może nie być czasu) 2. Gdy jedziemy ostrzec Leo (Wówczas nie ma czasu by go szukać po ulicy) 3. Gdy uciekamy przed Irlandczykami, które spaliły nam dom. We wszystkich trzech przypadkach Walker Rocket powinien być w okolicach centrum miasta czy Maltańskiego Sokoła. Na 99% znajdziemy go też w Hillwood. W późniejszych misjach Walker Rocket też występuje, w misjach 13 i 14 można go spotkać bardzo często. Nie wiem, czemu go jeszcze nie znalazłeś
Chyba, że chodzi ci o inne bardzo rzadkie auto, ISW 508. Tu by nawet pasowało - znajdujemy go w 11 misji, i czasami można go nie znaleźć.
Auto znajduje się w Hillwood, spotkać go można w tych etapach, w których można znaleźć Walkera Rocketa, z tą różnicą, że spotyka się go jeszcze rzadziej. Czasami możemy go w ogóle nie znaleźć, wówczas polecam wyjechać z dzielnicy, pojeździć trochę po mieście i ponownie pojechać do dzielnicy. Za którymś razem 2-3 sztuki powinny stać na parkingu. Dziwi mnie to, że jeśli ISW nie stoi na parkingu koło Obserwatorium, to prawdopodobnie nie znajdziemy go w tej dzielnicy póki z niej nie wyjedziemy. Kiedy jednak zdobędziemy tego cabrioleta, wówczas co trzeci samochód w Hillwood to akurat ISW. Przypadek?
Czy to aby napewno Walker Rocket a nie Walter Rocket, który w sumie jest dość popularny. A jeżeli chodzi o najszybszą fure to z tego co mi wiadomo jest nią Delizia Grandeamerica http://img249.imageshack.us/i/mafia2201 ... 80949.jpg/
Soberat wiem, że nie wszyscy mają dlc ale nie jest tu sprecyzowane czy chodzi o podstawke czy kompletną grę. A jeżeli chodzi o Walter'a Rocket to niemając dlc również często go spotykałem:)