Vito, Jimmy czy Joe?

Pytanie do tych, którzy skończyli główną historię z Vito i oba dodatki z Jimmym i Joe'm: Kim Wam się najlepiej i najprzyjemniej grało?

Według mojej subiektywnej oceny kolejność jest taka:

-Joe- super postać, już po kilku misjach zżyłem się z nim bardziej niż z Vito. Świetne poczucie humoru: skrzyżowanie lekko otyłego, jowialnego faceta z postrzelonym mordercą.
-Jimmy- badass i twardziel, naprawdę fajnie się nim grało- wiedział co robi i wiedział, czego chciał.
-Vito- na samym końcu, gdyż jest, delikatnie mówiąc, fujarowaty i niedojrzały.
Dokładnie tak jak kolega wyżej, tylko czy Vito czy Jimmy? W "Jimmy'm" jest trochę więcej swobody, ale za to Jimmy nie ma żadnego powiązania z główną fabułą gry. Jeśli chodzi o Vito: masz rację. "Trochę" niedojrzały, ale za to fabuła jest ciekawa. No, trudny wybór. Na pierwszym miejscu na pewno jest Joe, dalej to nie jestem pewien.
Obrazek
L.A. - the city of crimes
Joe rlz :))
Zapraszam na http://www.cs-losser.pl - serwery gier Counter-Strike!
Pytanie jest tendencyjne bo zależeć będzie od jakości danej gry/dodatku.
Podstawa to gra i wiadomo Vito rządzi.
W JV - psińco się grało. Zwykłu Frex.
JA - Frex z fabułą.
Więc klasyfikacja może być tylko jedna - Vito - Joe - Jimmy leszcz.
Myślę, że Jimmenowi chodziło o to, żeby ocenić wszystkie trzy postacie, nie całe gry (jeśli się mylę, to mnie sprostuj ;-) ). Chodziło mu tylko o to, jaka postać najbardziej przypadła wam do gustu, ze względu na to jaki miała charakter, stosunek do innych etc.

U mnie ranking wygląda tak:

Joe - Lubię takich gości jak Joe. Facet ma luźny stosunek do życia, lubi popić, czy dobrze się zabawić. Do tego ma fajne poczucie humoru, za co ma u mnie plus. Ogólnie ciekawa i co najważniejsze barwna postać.

Jimmy - Jimmy to z kolei typowy zabijaka, twardziel z zasadami. Uparcie dążył do celu, jak napisał Jimmen, wiedział czego chce. Był gotowy na wszystko, i nie wahał się robić tego co słuszne. Postać fajna, ale nie tak barwna jak Joe.

Vito - no niestety, Vito zajmuje u mnie ostatnie miejsce. Niestety, ja go zapamiętałem jako taką pierdołę, i niezdecydowanego gangsterzyka. Nie miał osobowości, brakowało mu tego zdecydowania, które facet w tym zawodzie powinien mieć. Generalnie, postać mało ciekawa i szara.
nivener napisał(a):
Myślę, że Jimmenowi chodziło o to, żeby ocenić wszystkie trzy postacie, nie całe gry (jeśli się mylę, to mnie sprostuj ;-) ). .

O to mi dokładnie chodziło. Kaeres, chyba źle mnie zrozumiałeś, bo z Twojego postu wynika, że kolejność ustawiałeś ze względu na ilość fabuły w danych częściach. Oczywiście ma to dość duży wpływ na nasze postrzeganie postaci, ale tak jak napisał nivener w przypadku Vito: pomimo tego, że jest tą najważniejszą postacią i 90% fabuły opowiada o jego działaniach, to jest jednak postać szara, 'mdła'.
1. Joe - Bardzo dobra, kolorystyczna postać z poczuciem humoru właśnie o takie postacie chodzi

2. Vito - Ostrożny , nie lekko myślny porządny facet na którym opiera się dobra historia.

3. Jimmy - zwykły kasiarz który zabijał za kasę a później się mścił i tak jak napisał nivener uparcie dążył do celu ale niestety zajmuje u mnie trzecie miejsce nic nie ma w nim konkretnego.