Ulepszenie gry.

Witam, przepraszam na wstępie za nowy temat ale czytałem inne jak ich posty i widzę są jakieś mody ale jestem w tym zielony. A więc mianowicie ja tu wymienię rzeczy i chcę usłyszeć czy są możliwe takie a jak są to co trzeba zrobić. Za każdą pomoc dziękuję Serdecznie. Zmieniać wygląd głównej postaci, nieśmiertelność bądź nieskończone życie jakiś kod na to jest? wszystkie bronie nie kończąca się amunicja bądź kod na nią, wolny tryb gry czyli bieganie po mieście i robienie co nam się podoba, zapisywanie gry w danym miejscu bądź innym sposobem na trybie wolnym, ubrania jakieś zmienne? coś by mieć kupę szmalu? Aktualnie wszystko czego nie mam a chciałbym mieć :) Oczekuję pomocy pozdrawiam.
http://mafiatown.gram.pl/forum/free-ride-v2-t2243.html

poczytaj ten temat. Możesz biegać, być nie śmiertelnym, wszystkie bronie. zapisywać. Jest to mod.
http://mafiatown.gram.pl/forum/nowe-ubrania-t2174.html

zmiana ubrań wyglądu. Poczytaj forum zanim o coś zapytasz bo widzę że dziś się dopiero zalogowałeś..

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
czytałem i to nie mało o ubiorze już mniej więcej kminie na jakiej zasadzie to działa ale nie wiem jak to wykonać zresztą forum jest do pytań jak i dyskusji nie muszę nic szukać ;) wystarczy że przestrzegam regulaminu i dziękuję
Przeczytaj ten temat ---> free-ride-v2-t2243.html

Seba napisał(a):
TŁUMACZENIE : )

Dodano :
:arrow: Gra rozpoczyna się w losowo wybranym mieszkaniu Vito lub w mieszkaniu Joe
:arrow: Wszystkie domy są otwarte (dom mamy, Uptown, apartament Marty'ego)
:arrow: Dodano możliwość zapisu gry w domu
:arrow: Dodano możliwość zmienienia modelu postaci (chodzi chyba o Vito z wąsami itp.)
:arrow: Dodano możliwość włączenia w domu trybu God Mode (nieskończone zdrowie, amunicja, wszystkie bronie)
:arrow: Dodano możliwość używania broni w budynkach
:arrow: Wszystkie stroje w szafie
:arrow: Dodano możliwość zwiedzania domu Leo (tylko w lecie)
:arrow: Dodano możliwość zwiedzania posiadłości Vinci, możliwe występowanie wrogów (tylko w lecie)
:arrow: Możliwość przechowywania w garażu do 50 samochodów
:arrow: Dodano możliwość ciągnięcia zwłok

Znane problemy :
:arrow: Joe i Henry nie mogą wejść do posiadłości Leo i Vinci'ego
:arrow: Planetarium, hotel itp. są na razie niedostępne
:arrow: Mieszkanie Joe'go w zimie ma wygląd mieszkania z lat 50.
:arrow: Czasami wczytywanie zapisu może spowodować błąd
:arrow: Czasami gdy będziesz strzelał w mieszkaniu policja wejdzie do środka

Czyli wszystko o co pytałeś..
Z tego co mi wiadomo modzik ten działa z crackiem
Obrazek
FuriousDog napisał(a):
zresztą forum jest do pytań jak i dyskusji nie muszę nic szukać ;) wystarczy że przestrzegam regulaminu i dziękuję

chyba żartujesz tak? Jest do pytań ale myślisz że my każdemu nowemu będziemy pisać za każdym razem to samo? To się mylisz wszystko o co pytasz jest już napisane na tym Forum. Jak coś instalować jakie programy wszystko jest napisane a jak nie ma to przy modzie masz plik tekstowy wystarczy wrzucić to Google translator i wszystko wiadomo. i jak Przestrzegasz regulaminu to podaj login Steam jeszcze .

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Nie musi podawać ponieważ podanie loginu steam dotyczy tylko działu pomocy.
Poza tym wszystko masz już wypisane tutaj. Co do zmiany wyglądu postaci nie wiem dokładnie o co ci chodzi. Jeżeli chcesz zmienić model to używasz komend LUA (google: LUA Mafia II) a jak textury (coś jak vito-jocker) To podmieniasz texture Vita w płaszczu na jaka chcesz.
Dokładniej ci niestety nie powiem bo to dużo tłumaczenia. A nic nie przychodzi tak łatwo ;)

No i niestety żeby coś zrobić musisz mieć podstawową wiedzę na temat moddingu.
Nie ma przy tym drogi na skróty.
Myślę że można zamknąć bo już wszystko wytłumaczone.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra