The House of The Dead 2- krew

Heja, mam pytanie:
Czy wie ktos jak w grze House of the dead 2 odblokowac CZERWONĄ KREW? (bo u mnie jest zielona)
Czytałem o tym na necie i mówią że trzeba przejść grę na dowolnym stopniu trudności i odblokowana jest opcja zmiany koloru krwi...
Ja przeszedłem ją chyba ze 100 razy i NIGDZIE nie ma takiej opcji!! :evil:
Moze ktoś zna jakiegos patcha?
"Jak patrzę na niektórych ludzi, dochodzę do wniosku ileż jest obrazy w stwierdzeniu, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo"
glukkon7

Obrazek
Pobuszowałem w sieci i znalazłem możliwą przyczynę błędu. Otóż House of the Dead wydane przez Empire Interactive miało w sobie bug, który nie odblokowywał czerwonej krwi po ukończeniu gry. Niemniej, można wejść do folderu "tex" (ten z teksturami) w plikach gry i zamienić nazwę "scr_blood_red.bin" na "scr_blood_green.bin". Powodem błędu jest fakt, że wersja na PC została niedopracowana, brakuje w niej wielu elementów dostępnych na Dreamcaście i maszynach na żetony. Napisz czy to coś dało.
Obrazek
XtravaganZa w kwestiach technicznych ZAWSZE można na tobie polegać \:/
Zmieniłem te pliki tylko w troche inny sposób:
"scr_blood_red" nie trzeba było zamieniać na "green" tylko zlikwidować niepotrzebną końcówkę w nazwie.

Wielki dzięki! Teraz z zombiaków sika czerwoniuśka krew :satan:

P.S. Może mógłbyś mi pomóc w kwestii gry The House of The Dead 3?

Mam jeden problem z grą House of the dead 3 na pc:
Otóż jak sobie go zainstaluję to filmiki i menu działają w porządku ale podczas gry strasznie rypie się grafika

W ten sposób:
Obrazek

Mój laptop:
Windows XP
mobile AMD Athlon XP 2400+, 512 MB ram, mobility radeon 9000

Próbowałem sie bawić ze zmianą sterów, directów.
"Jak patrzę na niektórych ludzi, dochodzę do wniosku ileż jest obrazy w stwierdzeniu, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo"
glukkon7

Obrazek
Cieszę się, że mogłem Ci pomóc :) Odnośnie The House of The Dead 3... No cóż, nie wiem co Ci doradzić - ja obwiniam kartę graficzną. Nie znam się za bardzo na tym, ale na głupiego rozum: jak grafika w grze coś nie teges, to pewnie GPU nie wyrabia. Nie chcę Cię straszyć upgradem komputera, ale sądzę, że w tym tkwi problem (tym bardziej, że aktualizacja sterów niczego nie dała...).
Obrazek
Tak Xtra, to raczej wina kart graficznej :-
Dzieki za pomoc, temat do zamknięcia.
glukkon7

Obrazek
Zgodnie z życzeniem.

Obrazek