Szybka jazda

Witam. Na tym forum dowiedziałem się, jak dodać postać, żeby mogła wsiąść do auta. Teraz mam jednak inną rzecz, a mianowicie chciałbym, aby samochód poruszałby się szybciej, np. jak w misji "Szczęściarz". Oczywiście sam teraz szukam sposobu, ale gdyby ktoś wiedział to niech pisze ;) Z góry dziękuję.
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
Spróbuj pobawić się programem Mafia Car Value Editor. Dzięki niemu będziesz w stanie zmieniać ustawienia samochodu.
Dokładniej Ci tego nie opiszę, ponieważ nigdy z niego nie korzystałem, ale wystarczy poeksperymentować, na bank znajdziesz wymarzony efekt ;-)
muore il bandito, la mafia vive
Mnichu, jemu chyba chodzi bardziej o to aby wyskryptowane auto pędziło niczym Lassitier Sergia Morello w misji "Szczęściarz" podczas ucieczki do portu. Nie wiem jaka dokładnie to komenda, ale musiałbyś poszukać w skryptach w tejże właśnie misji.
O ile dobrze pamiętam odpowiada za to enemy_car_escape. Nie pamiętam już parametrów, będziesz musiał zobaczyć w pomocy od Capone Editora lub gdzieś online.
Wygoogluj i pobierz program RHAM3 - to jest najprostszy program i ma najbardziej przyjazny interfejs. Każde auto "specjalne" (misyjne, gangsterskie, policyjne, itp) ma tryb 1, czyli zwykły i tryb 2, dzięi któremu Wright Gangster czy policyjny Schubert tak szybko może nas dogonić. Można wyeksportować te ustawienia oddzielnie, można samemu ustawić jak samochód ma się zachowywać i zrobić wiele innych zmyślnych rzeczy.
Obrazek
dosia92 napisał(a):
Mnichu, jemu chyba chodzi bardziej o to aby wyskryptowane auto pędziło niczym Lassitier Sergia Morello w misji "Szczęściarz" podczas ucieczki do portu. Nie wiem jaka dokładnie to komenda, ale musiałbyś poszukać w skryptach w tejże właśnie misji.

Dokładnie o to mi chodzi.

Zobaczę w tym Capone, jak pisał Maf, ale tera to za bardzo czasu nie mam, bo facet z plastyki w 3. gimnazjum witaminami nam zawraca i mamy plakat o tych witaminach A, B, C itp. robić :-D No ale to już nie w temacie ;-)
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
Dzięki Maf ;) Jak miało działać tak działa. Temat można zamknąć.