Słaba wydajność na Windows 7

Mam problem z grą Mafia 2 mianowicie gra strasznie kiepsko działa po przesiadce na Windows 7 poprzednio gdy miałem Win XP gra działała z średnią prędkością około 35 klatek z wszystkim na full a teraz średni fps to ledwo 13 klatek (PHYSX WYSOKIE) i około 18 (PHYSX WYŁĄCZONY) co jest bardzo dziwne, czym może to być spowodowane ??
Dodam że po przesiadce na WIn7 inne gry nie zaliczyły żadnego spadku wydajności i działają podobnie jak na Win XP
Konfig kompa
CPU: AMD PHENOM II X4 955 BE 3,2 GHz
GPU: GF 9600 GT ZOTAC AMP!
RAM: 4 GB DDR 3 1333 MHz
Uruchom grę w trybie zgodności Na XP. Prawym na ikonkę startowa gry- właściwości-Zgodność- i tam uruchom w trybie zgodności w XP. Więcej nie pomogę bo nie podałeś loginu Steam.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Login na STEAM taki sam jak moja nazwa michapod
Sparwa jest prosta jak Costa ( taki mały żarci)

Windows 7 pobiera więcej ramu niż XP więdz nie dziw się że wygląda to tak a nie inaczej .

P.S

Jeśli jesteś fanatykiem seri i zakochanym graczem tak jak ja to wróć do XP :D

Edit;

System x86 (cokolwiek to znaczy może być nie porawnie obsługiwany) a jeśli masz wersje OMEN to porzegnaj się z wysokim detalami w mafi 2

Po prostu OMEN tak ma i tyle :d
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
foka970 napisał(a):

Windows 7 pobiera więcej ramu niż XP więdz nie dziw się że wygląda to tak a nie inaczej .

System x86 (cokolwiek to znaczy może być nie porawnie obsługiwany) a jeśli masz wersje OMEN to porzegnaj się z wysokim detalami w mafi 2

Nie chcę cię obrażać ale po twoim poście wnioskuje że nie masz zielonego pojęcia o komputerach lub jesteś ułomny, i poprę to trzema punktami
Po pierwsze
Wiem że Windows 7 zajmuje więcej RAM-u niż Win XP (różnica to raptem 200 MB) co przy 4 GB RAM dla gry nie ma większego znaczenia
Po drugie
System x86 oznacza ni więcej ni mniej jak to że system pracuje w środowisku 32 bitowym
Po trzecie (i to mnie rozłożyło na łopatki)
Nie istnieje coś takiego jak system w wersji OMEN jak już to OEM i nie mam to żadnego wpływu na pracę systemu a różnice są jedynie w warunkach licencji użytkowania

PS: Dobitny dowód na to że jesteś de***** i kre***** dałeś w swoim podpisie cytatem z gry w którym Wielkanoc napisałeś rozdzielnie
BRAWA DLA TEGO PANA
To dziwne, ale mam podobne wymagania sprzętowe o Ciebie i nie wiem w czym jest problem.
Ostatnio jak przeinstalowywałem grę to zarejestrowałem, że też mam mniej FPS, ale to było spowodowane moim błędem na komputerze, który potem naprawiłem. Czy możesz sprecyzować pytanie?

Poza tym nie kłócicie się, bo z doświadczenia wiem, że nic dobrego z tego nie wyjdzie, a Ty michapod powinieneś się mimo tego odwdzięczyć, że ktokolwiek chcę Ci pomóc.

foka970 napisał(a):
Mam nadzieję że nikt ci tu nie pomoże !

Foka bez takich tekstów, bo znowu dostaniesz bana od administracji i się skończy.
foka970 napisał(a):

P.S

Jeśli jesteś fanatykiem seri i zakochanym graczem tak jak ja to wróć do XP :D

Edit;

ja jestem fanatykiem gier i nie narzekam na Win7 . Po prostu trzeba czasem pokombinować by coś włączyć ale działa.

I najważniejsze to to że ma DX11- lepsza grafika,sprawdź są fotki na necie porównanie z wersja 10 ( na XP masz tylko do DX9 ) czyli jeśli lepsze to i może bardziej obciąża karte a co za tym idzie spadają FPS'y. (procesor graficzny nie nadążą z przetworzeniem tej grafiki)

Z tego co czytam Twoja karta obsługuje DX10 na winie XP miała DX9 - czyli nie była z niej wyciskana cała moc graficzna po zmianie masz teraz lepsza grafikę i spadek FPS.

nie jestem doktorem i nie wróżka może to co napisałem jest trochę racji ale to już należy do Twojej oceny. Jeśli chcesz grac na maxa do zainstaluj XP. Proste.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Chłopaki spokojnie :) Jeżeli na XP było ok a na W7 jest inaczej to przyczyną mogą być 2 rzeczy.

1. Foka po części miał racje. Nie sam system zżera więcej ale szmery bajery i inne badziewia upiększające. Najlepiej przed grą w ustawieniach systemu wybierz największą wydajność. Albo najlepiej to wyłącz explorera :P.
2. Różnicą mogą być też inne sterowniki. Inne są pod W7 a inne pod XP.

Raczej nic innego nie ingeruje w spadek FPSów.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
foka970 napisał(a):
No fajnie kto tu kogo obraża! Ogarnij tego gościa jak mnie od kretów i dekłów wyzywa! Raczej on powinien coś dostać nie ja

Ja Cię tylko ostrzegłem żeby nie było tak jak kiedyś. Po prostu uważaj...

Nie odbiegając od tematu kolega powyżej napisał prawie dokładnie to samo co ja chciałem napisać zarówno z problemem michapod'a jak i konfliktu Foki.