@DOWN: Było, było. Bili ludzi pałami na ulicach, sklepy puste (tylko ocet i musztarda), kolejki ciągnęły się przecznicami i zależność od ZSRR. Ciszę się, że już tego nie ma
Ostatnią rzeczą, jaką facet chce oglądać na koniec dnia, jest żona - Al Bundy
@DOWN: Było, było. Bili ludzi pałami na ulicach, sklepy puste (tylko ocet i musztarda), kolejki ciągnęły się przecznicami i zależność od ZSRR. Ciszę się, że już tego nie ma
Napisała to osoba która urodziła sie w zupełnie innym ustroju i nawet nie wie co znaczy życie "za komuny". Sam nie wiem co to znaczy i nie piszę jakiś bredni. Co do zapewne twojego kontrargumentu na wiedzy na temat PRL: "słyszałem z opowiadań" to taki argument wsadź sobie w ...
Było, było. Bili ludzi pałami na ulicach, sklepy puste (tylko ocet i musztarda), kolejki ciągnęły się przecznicami i zależność od ZSRR. Ciszę się, że już tego nie ma
Co Ty możesz kuźwa wiedzieć? Wiem, że cytujesz to pierd... z TV Trwam! To jest takie tępe gadanie, że aż się słabo robi. Ludzie przez ten czas tylko o occie i musztardzie żyli. Tfu! W ogóle nie jedli, tylko odgryzali farbę ze ścian! A Ci wszyscy ludzie ze wsi, sami się kształcili? Tak samo z zależnością, Polska jako jedyna miała "wolną japę", nie była trzymana za ryło jak inne państwa Bloku Wschodniego. Nie będę się tu rozpisywał, bo to nie forum o tej tematyce, ale za komuny ludziom było znacznie lepiej niż teraz. I mówię tutaj o ludziach pracy jak i biednych. Kiedyś bezrobocia praktycznie nie było, ludzie dostawali wyjazdy do sanatorium, dzieci jechały na kolonie, wszystko było w rękach PRL i funkcjonowało. Nawet PKP, Orbis czy inne spółki były CZYMŚ za komuny... i to wszystko robiła ta "ZUA" Komuna. Teraz możesz zdechnąć z głodu w hipermarkecie, czekając na przydzielenie miejsca w sanatorium. Słuchać nie można tego pier**lenia...
Jeszcze c*uj w d*pę stoczniowcom i górnikom, bo to im sie zachciało demokracji. Za komuny to oni jako klasa robotnicza mieli wszystko jako pierwsi. Telewizory, bony na Malucha i na wszelakie sprzęty, sanatorium. Kwitki na mięsko i benzynę nawet częściej od reszty dostawali. A teraz drą ryje i się żalą.
Byk rządzi! Jest przezajebisty! Bardzo dobrze, że go dałeś z powrotem :D Mój ulubiony avek na MT. EDIT: Poiebauo mi się Cecha mi się kojarzy z rodziną.