Rutynowe Zadanie

Cze

Parę lat temu pykałem sobie w Mafię na starym kompie, świetna gra jednak nie mogłem jej nawet uruchomić na full detalach, dlatego teraz ponownie sięgam po nią i właśnie.... problem występuje w misji Rutynowe zadanie gdzie zbieramy haracz ... Kiedy Ralph uczy jak otwierać samochód to i tak nie mogę go otworzyć, czytałem gdzieś żeby wywalić plik Carindex.def z Tables, tak zrobiłem i faktycznie, auto otworzyłem, ale kiedy wyjeżdżam z chłopakami na miasto to gra się wczytuje i gdzieś 5 kropek przed końcem [zawsze w tym samym miejscu] sięwyłącza i przestaje działać. Pomyślałem, że to wina brakującego pliku więc po otwarciu samochodu zminimalizowałem i wsadziłem go z powrotem do Tables, jednak problem nadal występuje, proszę o pomoc.

Mam vistę x64....
xDaNoNx napisał(a):
Mam vistę x64....

Może właśnie dlatego. Mafia była tworzona z myślą o systemach Windows 9x/ME/2000/XP 32-bit. Z doświadczenia wiem, że na Viście też chodzi, ale na 32 bitach.
Nawet jak weźmiemy to pod uwagę, no to jaki ma sens wyłączania się gry w 3-ciej misji, jak w Imprezie Koktajlowej też jechałem tą samą drogą, przez to samo miasto i wszystko było okej ;p
Programowanie gry jest trochę skomplikowane ;-) W jednej misji jest wszystko okej, a w drugiej misji programiści mogli użyć czegoś co może nie być kompatybilne z systemami x64.
Ściągnąłem jakaś wersję RIP jako zastępczą. O dziwo Rutynowe zadanie przeszedłem i jest ok, ale następna misja, czyli Czysta gra i znowu ralph pokazuje mi jak otworzyć samochód, którego nie umiem i tak otworzyć. Kiedy usunąłem Carindex.def mogłem wsiąść ale znowu gra wyłącza się w tym samym punkcie ładowania. Czyli na pewno Carindex.def musi zostać w folderze aby wszystko było ok, tylko teraz czy nie da się jakoś "fixnąć" albo czy jest jakiś kod, aby Tommy mógł otwierać wszystkie auta od początku gry?
xDaNoNx napisał(a):
(...) albo czy jest jakiś kod, aby Tommy mógł otwierać wszystkie auta od początku gry?

Wpisz podczas gry - CORNUFSE

;-)
Okej... myślę że teraz przejdę tą grę jeszcze raz ;]

Z tego co widzę na forum ludzie zwarci i gotowi by pomóc, a jako że jestem fanem Mafii i tematach gangsterskich [ogólnie] postanawiam się do was przyłączyć i wnieść mam nadzieję kilka sensownych postów na to forum.

TEMAT do zamknięcia, dzięki za pomoc.