rozdział 14 - derek

witam, mam cholerny problem z przejściem tej misji ;/ walczę z tym już od 2 dni i zawsze ginę ;/

Misja: zabicie Dereka, w rozdziale 14 w magazynie gdy rzuca koktajlami molotova

ma ktoś może save po przejściu tej misji albo cuś ;??? :(
Na Hard:

Chowasz się za prawą skrzynką od razu sprzątasz Dereka jest na górze od lewej, a potem zmieniasz szybko miejsce położenia i zabijasz resztę.

Nic trudnego.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
To trzeba byc albo 80 latkiem bez refleks albo upo...niewazne.

Obrazek
Ja wszystkie misje na hard bo to nie ma zadnego problemu. ale tez w tej misji czesto ginąłem...
Heh,to była dla mnie najtrudniejsza część gry, no może dlatego ,że przechodziłęm ją o 4 nad ranem :) zginąłem z 6 razy i poszlem spac. Rano wstałem i za drugim razem się udało. Odpocznij i obmysl sobie taktyke jak wiesz gdzie już stoją przeciwnicy.
a ma ktoś może save tuż po tej misji?? albo do rozdziału 15??
Daj spokój, save'a chcesz? W tym rozdziale jeszcze jest sporo co robić...ahhh...
OK, może masz 9 lat i nie potrafisz, więc ci wytłumaczę. Musisz załatwić wszystkich poza tym gościem na górze, który tych koktajli ma ze 150. Gdy już wyrżniesz parter idź czekaj aż cieć na górze się wychyli i go zabij. Ja miałem wtedy Garanda więc poszło łatwo ale radze wziąć jakiś pistolet jak nie masz Garanda i strzelić mu w głowę, bo choćbyś walił z Thompsona 2 serie możesz go nie trafić, a on cię dosłownie spali. Potem idziesz do biura i zabijasz tłuściocha.

PS: W TEJ MISJI MOŻE POJAWIĆ SIĘ BUG! U mnie wyglądało to tak, że Derek zniknął...w ścianie. Szukałem sposobu żeby go zabić, ale jedyny to go spalić tymi koktajlami co tamten cieć zostawił po sobie ;-)

Pozdrawiam
Obrazek
Mój sposób na misję po wejściu do... środka:
1. Pełny magazynek do jakiegokolwiek karabinu (nawet Thompsona).
2. Od razu po wejściu - kryj się za skrzyniami po lewej.
3. Szybko zlikwiduj dwóch ochroniarzy na górze i jednego, który wybiegł dołem.
4. Po tym szybko przejdź dalej w lewo i ukryj się za tą... metalową kolumną.
5. Teraz wszystkie "pachołki" będą zbiegać ze schodów (więc masz czyste pole do strzału), a dodatkowo - Derek nie ma szans na trafienie Cię koktajlami (może najwyżej pomóc Ci w neuralizacji swoich ludzi :) ).
6. Wybijaj kolejno nadbiegających ochroniarzy.
7. Kiedy upewnisz się, że już naprawdę żadnego nie ma (wystarczy odczekać dwie minuty), "odklej" się od filara i wypatruj Dereka - nie spuszczaj z niego wzroku!
8. Kiedy rzuci dwoma koktajlami (zazwyczaj rzuca dwoma i jest chwila przerwy), wybiegnij na środek i zacznij strzelać. Tylko nie na oślep, bo masz pełny magazynek - trafiaj.
9. Jeśli nie sprzątniesz go za pierwszym podejściem - unikaj koktajli (biegaj tam i z powrotem), po czym spróbuj ponownie.

W poście wygląda skomplikowanie, ale to chyba najprostszy sposób, na jaki wpadłem :P

Powodzenia!
Obrazek
UDAŁO SIE ;]
W takim razie można zamknąć :)