Re: Ścina mi Mafia !

Ja również mam problem z grą, kiedy nic się nie dzieje (jazda samochodem, chodzenie pieszo) gra chodzi wspaniale. Ale kiedy są strzelaniny np. w rozdziale ,,wyjście smoka" mam takie lagi, że Vito dwa kroki robi w 2 minuty, i jak strzelam z jakiegokolwiek karabinu to wystrzały są co 2-3 sekundy, jednym słowem mega-lagi. Spełniam wymagania sprzętowe kilka razy, posiadam:
:arrow: Procesor intel core inside I5
:arrow: kartę graficzną: 1GB ATI radeon HD 5700 Series
:arrow: 4GB RAM
:arrow: System: Windows XP
:arrow: Dysk twardy - 200 GB wolne.
Bardzo proszę o pomoc bo granie z takimi lagami to żadna przyjemność.
Mój nick na Steam: Maduser1
Mam włączone wszystkie rdzenie, mam bardzo dobrego antywirusa niedawno robiłem skanowanie, również programem spyware doctor. Temperatury OK. Ustawiłem WSZYSTKIE opcje graficzne w grze na absolutne minimum, nie ma żadnej różnicy. Stery do karty aktualizowane pół miecha temu.
wiesz ile już na tym forum padło odpowiedzi... każdy podaje sprzęt... większość z nas się powtarza piszą typowe objawy....co my poradzimy na to jak nie widzimy Twojego komopa?
- sprawdź czy nie masz wirusa... (wieloma antywirusami nie jednym)
-sprawdź temperatury....
-ilość wolnego miejsca na dysku c....
-zmniejsz ustawienia grafiki wyłącz psyhiX'a .
-zmniejsz głębię kolorów na 16 na pulpicie.
-nie podałeś jakiego masz Windowsa.
-Masz włączone wszystkie rdzenie na procku? Od kilku tygodni mam 4 rdzeniowy a miałem 2 i przy wymianie uruchamiały mi się tylko 2- nie wiedziałem o tym nawet... dopiero po włączeniu 4 komputer dostał powera..
-dodatki do windowsa zżerają pamięć, gg i różne działające w tle programy...
-wgraj nowsze sterowniki do karty graficznej...

Mam propozycję dla administracji wielokrotnie się te pytania powtarzają... Napiszmy takie własnie porady i wstawmy do regulaminu "ZANIM ZAŁOŻYSZ TEMAT Z PROBLEMAMI SPRZĘTOWYMI" czy coś podobnego... niech sprawdzi każdy czy ma sterowniki najnowsze i czy z innymi grami się tak dzieje itp. itd.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
O Dzięki chłopie zmieniłem głębię kolorów na 16 bitów i gra chodzi jak marzenie! Nie mam pojęcia jak przy takim sprzęcie to możliwe, żeby taki detal grę spowalniał ale mi pomogło, jeszcze raz THX !