Natrafiłem ostatnio na bardzo fajną zabawę, więc postanowiłem ją zapoczątkować także tutaj, mam nadzieję, że się przyjmie
Polega ona na tym, że zadajemy pytanie, podając jego kategorię (np. gra, film, muzyka, postać, aktor etc. etc.). Następnie podajemy informacje, które mają naprowadzić na interesujący nas tytuł. Może to być np. szereg skojarzeń z danym tytułem, albo jakiś charakterystyczny cytat, ale raczej bez podawania autora. Najważniejsze jest to, aby opis pasował tylko do jednego tytułu a nie do połowy gatunku. Chodzi o to, żeby nie było sytuacji tego typu, że ktoś zadaje coś takiego:
Chodzi o to, żeby to uściślić.
Powinno to wyglądać np. tak:
Zabawa jest bardzo fajna, trzeba tylko wymyślić kilka skojarzeń i już można się bawić
Oto moja zagadka, coś łatwego na rozkręcenie:
Kategoria: Film
"Bunkrów nie ma. Ale też jest zajebiście."
Polega ona na tym, że zadajemy pytanie, podając jego kategorię (np. gra, film, muzyka, postać, aktor etc. etc.). Następnie podajemy informacje, które mają naprowadzić na interesujący nas tytuł. Może to być np. szereg skojarzeń z danym tytułem, albo jakiś charakterystyczny cytat, ale raczej bez podawania autora. Najważniejsze jest to, aby opis pasował tylko do jednego tytułu a nie do połowy gatunku. Chodzi o to, żeby nie było sytuacji tego typu, że ktoś zadaje coś takiego:
Kategoria: Film sensacyjny
Pościg, strzelaniny, wybuchy, terroryści.
Pościg, strzelaniny, wybuchy, terroryści.
Chodzi o to, żeby to uściślić.
Powinno to wyglądać np. tak:
Wyrocznia, wybraniec, cyberprzestrzeń.
Odpowiedź -->
Wyrocznia, wybraniec, cyberprzestrzeń.
Odpowiedź -->
Matrix
"Może i jestem głupi, ale wiem co to miłość."
Odpowiedź -->
"Może i jestem głupi, ale wiem co to miłość."
Odpowiedź -->
Forrest Gump
Zabawa jest bardzo fajna, trzeba tylko wymyślić kilka skojarzeń i już można się bawić
Oto moja zagadka, coś łatwego na rozkręcenie:
"Bunkrów nie ma. Ale też jest zajebiście."