Pytanie o samochody

Witam!

Czy można zmodyfikować Mafię w ten sposób, że po ulicy (i poza miastem) poruszałyby się tylko samochody jednego modelu np. po mieście jeździłyby same Bolty Ace (Fordy T)? Czy jeśli coś takiego jest możliwe to czy można podmienić samochód policyjny lub gangsterski również na Bolta Ace?

Pozdrawiam

Don Salieri
Otwórz program DcED misje wiadomo ,potem -Object Definitions -Traffic Setup - i cars otwórz to i tam masz listę usuń wszystkie oprócz Fordów. Po prawej możesz ustawić że będzie to też policja gangsterzy i taxi. Masz również ilość, Color odpowiada za to ile aut różnych będzie jeździć tego samego producenta.

Pamiętaj by zamknąć okienko zanim klikniesz zapisz lubi się program zwieszać i psuć plik scene:/

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Dzięki Robert ;-) Spróbuję coś pokombinować ;-)
Najlepiej zerknij do misji pierwszej tam jeździły prawie że same fordy-t wiec zobaczysz jakie tam są wpisane auta i zrób taką samą listę. ;-)

Dzięki za radę ;-) Jak na razie muszę mieć czas żeby to ogarnąć trochę.
Przepraszam za odkop, ale nie chciałem robić nowego tematu:
Mianowicie chciałem, aby we FreeRide jeździły mi wszelkiego rodzaju samochody. Wiem jak eksportować, dodać itp, ale mam problem, ponieważ nie znam wszystkich nazw samochodów (chodzi oczywiście o nazwy, które się wpisuje w "traffic setup"), a wszelakie wozy są porozwalane po wybranych plikach scene2.bin. Ma ktoś może kompletną listę z nazwami aut zawartymi w grze?
Zawsze jest jakiś pierwszy raz. - Don Salieri
Tu masz świetną listę, o wiele lepsza niż inne pojawiające się tutaj. Jest po francusku, ale to nie stanowi żadnego problemu.
EDIT: Coś link się popier.. Masz tu:
Obrazek
Lista
Obrazek
Dzięki, wszystko działa, jak należy. Osobiście od siebie dodam, nie wrzucajcie wszystkich aut... Mafia Wam nie ruszy.
Zawsze jest jakiś pierwszy raz. - Don Salieri
wszystkich tzn?
Po co np. wrzucać każdą ciężarówkę osobno jak wrzucę jedną główną nazwę- dodam w jednej linijce ilość =i w grze będą ciężarówki zabudowane , nie zabudowane , i straż... które będą się pojawiały losowo...

inny przykład :
Mercedes 500k
podam jedną nazwę główną a zobaczymy i białego i brązowego... w frreride masz chyba wszystkie dostępne auta jakie są w grze- oprócz prototypów.

to samo w powiedzmy misji 20 nie spotkamy Forda-T po dodaniu jednej nazwy zobaczymy wszystkie fordy i kolory . :)

edit:
:~ coś poknociłem... prawdopodobnie się mylę . muszę obadać to.. Pamiętam że dodając jedną nazwę miałem wszystkie ciężarówki.

Robin, mógłbym Cię poprosić o podanie przykładu z "jedną nazwą" (np. ciężarówki, Bolty czy Lassitery - jakiś z wieloma modelami i kolorami)? Bo ciekaw jestem jak to działa - ja właśnie wsadzałem oddzielnie każde auto, a Twój sposób wydaje się o wiele prostszy. ;-)
Obrazek