Program, którego nie da się odinstalować

Cześć!
Mam problem. Zainstalowałem sobie program PestPatrol, ale nie przypadł mi do gustu i chciałem go odinstalować. I tu pojawia się problem, bo nie mogę - nie ma go w "Dodaj lub usuń programy", a gdy klika na "Uninstall PestPatrol" nic się nie włącza. Nie da rady odinstalować, usunąć programem Eraser też nie. Proszę o pomoc! Mam Windows 7. :-/
Sprawdź, czy nie jest on ukryty na liście w panelu sterowania:
Start --> Uruchom --> regedit
Przejdź do klucza
Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Następnie poszukaj klucz z nazwą programu i znajdź w nim wartość QuietUninstallString (to oznacza, że program jest ukryty na liście w panelu sterowania). Żeby się pojawił, kliknij PPM na tę wartość i zmień nazwę na UninstallString. Zamknij edytor rejestru.
Jeśli usunięcie przez panel sterowania nie poskutkuje, to spróbuj może w trybie awaryjnym.

Zapytaj też Quatroxa - może coś Ci podpowie.

Pozdrawiam
Dowiedziałem się, że to wirus, chociaż pobrałem go z PC World. Chyba został mi reinstall? :-(

Edit:// W rejestrze nawet nie ma chyba tego programu...
A szukałeś w tym kluczu, co Ci podałem ?
Jeśli jest, to usuń klucz z nazwą tego programu. Jeszcze jedno - co ten program ma za zadanie robić ?

Możesz też spróbować tego
:arrow: sprawdź, czy Twój antywirus albo zapora go blokuje albo uruchom ponownie komputer (jeśli nie możesz go usunąć)
:arrow: przeczytaj to lub to
:arrow: możesz też zajrzeć tutaj
:arrow: spróbuj któregoś z tych programów

Jeśli nic nie podziała, spróbuj może przywracania systemu. Jak nie jesteś czegoś pewien, poproś o pomoc kogoś doświadczonego.
ja powiem tak... wyszukiwarka google i po sprawie na tej stronie masz program który usuwa ten program sprawdzałeś go? link:

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.2-spyware.com/remove-pest-patrol.html&ei=J9iATqzHDpG20QWMv7jSCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CDIQ7gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Dpestpatrol%2Buninstall%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DgEI%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1398%26bih%3D660%26prmd%3Dimvnsfd

A i program Malwarebytes go wyszukuje. Sam od siebie polecam ten program antywirusowy.
Pod tym linkiem który podąłem jest do niego link.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
A powiem tak. Jeżeli nie ma programu w Dodaj/usuń programy. To widocznie programu nie ma w rejestrze, więc wystarczy wywalić folder w którym program przechowuje pliki. Jeżeli się nie da bo "program jest używany". Uruchom windę w trybie awaryjnym i spróbuj usunąć. Jeżeli w dalszym ciągu się nie da to polecam odpalenie Ubuntu LiveCD, i przez niego usunąć.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Cukier napisał(a):
Jeżeli się nie da bo "program jest używany"

W takiej sytuacji można użyć programu unlocker.

Bardzo prosty i intuicyjny w użyciu.

@robertRobin88 Malwarebytes to nie antywirus, tylko skaner

//Malwarebytes pełni funkcje antywirusa :P Skanuje w poszukiwaniu brudów i chroni komputer w czasie rzeczywistym (płatna wersja) - Cux

Owszem, ale różnica jest w ilości miejsca - MBAM zajmuje 6,76 MB, a Avast 6 254 MB. Nie mają więc za wiele wspólnego. Pozdro, Cukier.