Problem z uruchomieniem

Stworzyłem już taki temat, ale został on wrzucony do kosza (za moją zgodą)
Reinstalacja Mafii II nic nie dała, gra nadal nie chce się uruchomić, nie wiem, co może być problemem.
Wszystko wygląda tak samo jak przed ponownym zainstalowaniem:

Wyskakuje takie okno:
Obrazek
Po kliknięciu ok pojawia się takie okno:
Obrazek
Obrazek
Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego, bo nie mam M2 na kompie...
PhysX, to jest dodatek od nVidii. Jeżeli masz kartę ATI, to PhysX może coś sknocić, bo karta tego nie obsługuje. Nie wiem, kombinuję jak Ci pomóc... Może w ustawieniach zaznacz, żeby nie używało Ci PhysXa. Wydaje mi się, że coś w tym może być.
Obrazek
Rzeczywiście mam kartę ATI. Gdzie dokładnie mam zaznaczyć, żeby nie używało PhysXa?
Chociaż, dziwne, bo wcześniej działało bez problemu...
Obrazek
Zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej, wywalić zepsutą instalkę Physxa tym programem:

http://www.softpedia.com/progDownload/Windows-Installer-CleanUp-Utility-Download-18442.html

Jeszcze raz spróbować zainstalować Mafię II
Nie pomogło ;/
Obrazek
No to już nie wiem jak mógłbym Ci pomóc.... :-/
Obrazek
Najgorsze jest to, że tak nagle Mafia II przestała działaś, nic nie usuwałem, nic nie dodawałem, poza tym modem na widok zza kierownicy, ale to nie było problemem, bo zainstalowałem oryginalny plik dzięki uprzejmości jimmen17. Ehh chyba będę musiał sprzedać Mafie, bo już nie mam pomysłu co mogło się spieprzyć ;/
Obrazek
Ja Ci powiem, że czytałem o tym modzie z widokiem zza kierownicy (na paru zagranicznych serwisach) i wielu graczy się skarżyło na jego temat, bowiem Mafia II im nie chciała iść. Nie wiem czy jest jakiś sprawdzony sposób na usunięcie problemu ale może być tak, że mod psuje grę. Tak samo było z jakimś modem do Mafii, po prostu nie dopracowali go i wypuścili na Net. W takiej sytuacji, to mogę Ci jedynie polecić reinstall - bo inne sposoby zawiodły, nieprawdaż?
Obrazek
Instalowałem już 2 razy od nowa i nic ;/
Obrazek
W takim razie musisz być dzielny i zrozumieć, że
Obrazek
To jest tylko 1 plik tables, nie mógł zrobić takiego burdelu w plikach. Spróbuj tak:

-start > panel sterowania > dodaj/usuń programy > sprawdź, czy masz na liście pozycję " Nvidia oprogramowanie systemu Physx" lub o podobnej nazwie. Wywal, zainstaluj ręcznie najnowszą oficjalną wersję:

http://www.nvidia.com/object/physx-9.10.0513-driver.html

Podobno naprawiała problem z Mafią II.
Jimmen17 jesteś wielki ! Nie wiem jak Ci dziękować :)) Ale ulga :-) Wielkie dzięki wszystkim osobom, które zainteresował mój temat.
Temacik do zamknięcia :))
Obrazek