Problem z plikami zapisu gry na PS3

Witam.

Przez ostatnie kilkanaście dni miałem pożyczoną konsolę PS3 od znajomego z grą MAFIA II. Przez te kilka dni osiągnąłem progress w grze na poziomie 45 %. Tak mnie ta gra wciągnęła, że postanowiłem kupić konolę i grę. W systemie PS3 kolegi zapisałem na pendrive savegame MAFII i zadowolony skopiowałem go do swojej nowej konsoli. Niestety, nowa konsola "nie widzi" zapisanego stanu gry i muszę zacząć wszystko od nowa...

Czy jest jakiś sposób na uruchomienie zapisanego stanu gry pomiędzy konsolami ?

Zrobiłem eksperyment - katalog z zapisem gry kolegi na pendrive ma nazwę: BLES00521-SYSTEM-DATA - zapis na mojej konsoli i grze to: BLES00940-SYSTEM-DATA natomiast struktura plików jest identyczna. Skopiowanie całości między katalogami nic nie daje, konsola pisze o "Uszkodzonych danych"

Proszę o pomoc w kwestii uruchomienia stanu gry o ile to w ogóle w obecnej sytuacji możliwe...
//DrCr0n - MAFIA II / PS3
Gra z kodem BLES 00940 jest przeznaczona na rynek Polski, Czech, Słowacji itp - natomiast BLES 00521 jest przeznaczona na rynek zachodni (Benelux, Niemcy, Francja, Anglia itp.) Sam mam z tymi wersjami problem, bo mieszkam w Brukseli a grę mam z Polski - także nie mam możliwości grania w DLC :/

Raczej niczego nie poradzisz, bo zapisy gry są przypisane zarówno do konsoli jak i do konta na którym zostały zrobione. Takie cudo z tej PS3... Spróbuj może wyeksportować te pliki na komputer i tam dostosować nazwy tych plików, żeby Ci pasowały do wersji Mafii jaką masz. To jest właśnie zonowanie gier - same kłopoty z tego wynikają.
Obrazek