Obywatel
64
Witam. Ostatnio chciałem sobie popykać w pewien klasyk zwany Need for Speed II (Specjal Edition). Po pobraniu go (ponieważ wyparowała mi płytka :P) chciałem sobie normalnie pograć. I wtedy zaczęły się problemy... pobieranie dgvoodoo, jakiś narzędzi, patchów pod xp (co ciekawe w początkach xpeków gdy miałem na nim tego nfsa chodził bez najmniejszych problemów). W końcu udało mi się odszukać na jakimś forum informację o pobraniu Microsoft Application Compatibility Toolkit (wersja 5.4) i po kilku zabiegach (mianowicie ograniczeniu miejsca na dysku, ilości RAM-u, zgodnością z Win 98 i jakiejś tam zgodności w patchach) zadziałało! Problem polega na tym że podczas samej jazdy samochodem gra idzie mi tak na oko ze 3 fps! Co ciekawe gdy włączę pauzę w czasie jazdy kamera obraca się około 2x szybciej niż w oryginale (na tyle ile pamiętam), i to samo jest w menu "powyścigowym". Próbowałem różnych ustawień ale za bardzo na tym się nieznam :/ jeśli ktoś wie o co może chodzić proszę o pomoc.
PS. Mój sprzęt to AsRock 880GMH, AMD Phenom x2 3.2 555 BE, Gainward GeForce GTS 250 1GB RAM, GoodRAM 4GB 1333, ale raczej to nie ma dużego znaczenia w tym przypadku.
PS. Mój sprzęt to AsRock 880GMH, AMD Phenom x2 3.2 555 BE, Gainward GeForce GTS 250 1GB RAM, GoodRAM 4GB 1333, ale raczej to nie ma dużego znaczenia w tym przypadku.