Problem z Modern Mod v 2.0

Witam. Zainstalowałem dziś Mordern Mod 2.0 do Mafii, i problem jest następujący. Po jakimś czasie gry wyrzuca mi system BSoD'em. Niestety nie nadążam zczytać kodu błędu STOP. Dzieje się to w różnych okolicznościach i bez względu na to, czy gram na minimalnych detalach, na średnich czy na wysokich, zawsze to samo. Mój komputer posiada taką konfigurację:
Procesor: AMD Duron 1,61 GHz (powinno na nim śmigać bo kiedyś śmigało)
Grafika: GeForce FX 5200 128 mb

Dodam, że przed instalacją Modern Moda 2.0 gra nie wyrzucała systemu. System to Windows XP Professional SP3. Dodam też, że nie dałem rady zainstalować .NET Frameworka 3.5 z niewyjaśnionych i nie znanych mi powodów. Proszę o pomoc, z góry dzięki.
Mafia Orginał czy Pirat :?:
+Mafia 2
@UP
Jako, że chodzi o mod, to nie ma sensu się pytać o to, czy ma "Orginał" bądź pirata, bo sam mod jest formą piratowania (ano, tak - modyfikowanie gry, ingerencja w jej skład, wygląd bądź cokolwiek innego. Obrazek )

On Topic - pobuszuj po forum. Odkąd pamiętam, to tych problemów z Modern Modem było w bród. Na pewno coś znajdziesz.
Obrazek
Słuchajcie, udało mi się uzyskać sporo kodów błędów STOP, może one komuś cokolwiek powiedzą... Oto one:
- Małe Miasto
* z programem GameBooster:
-Bad_Pool_Caller (tu niestety kodu brak)
- Page_Fault_In_Nonpaged_area
STOP:0x00000050 (0xFFFFFFFC, 0x00000000, 0x805F2F34, 0x00000000)
- (nazwy brak)
STOP: 0x000000C5 (0x00000000, 0x00000002, 0x00000001, 0x8054BF87)
*BEZ programu GameBooster:
- Driver_Corrupted_MMPool
STOP: 0x000000D0 (0x00000008, 0x00000002, 0x00000000, 0x8054A06C)
=POZA MIASTEM
* Z programem Gamebooster:
- (nazwy brak)
STOP: 0x000000C5 (0x00000004, 0x00000002, 0x00000001, 0x8054BBB4)

Tak, jak zapewne się domyśliliście, resetowałem komputer specjalnie dla tych kodów około 8 razy (3 razy bez powodzenia uzyskania kodu, 5 razy z powodzeniem).
To wina dysku lub pamięci RAM. Sprawdź je programem HDTune/memtest.
:) To już wiem co - dysku. Dysk 40 GB jest trachnięty, a karwasz twarz innego nie mam. Tylko ciekawi mnie, dlaczego BSoD'y zaczęły występować dopiero po zainstalowaniu Modern Moda v.2, bo przed tym zabiegiem gra normalnie działała...
No to wykorzystam ten temat, by powiedzieć o moim problemie... Otóż misja Świetny Interes (dla jasności - tak w której trzeba odebrać wódę z parkingu), po całej rozróbie na parkingu, jakoś dotargałem się do magazynu w Hoboken i tutaj zaczynają się jaja... Dojeżdżam na miejsce, rozwalam tych, którzy mnie gonili i nic. Misja się nie kończy. Sam ciągle siedzi w swoim Mercedesie, a Paulie pieprzy, że mam wracać do wozu... Nie wiem co z tym zrobić. Pomocy!
"Kiedyś zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel" - Frank Coletti

Obrazek
Obrazek
Obrazek
@up,
załóż lepiej osobny temat ze swoim problemem, nie rób burdelu na forum...
@topic
Po reinstalacji mafii jest troszeczkę lepiej - nie udało mi się JESZCZE wywołać BSoD'a w Małym Mieście i poza miastem - noc. Jak wyjechałem z poza miastem - noc do Miasto - noc dźwięk się sknocił i w sumie jakbym dłużej troszkę pograł to wyskoczyłby na 100% BSoD, ale postanowiłem wcześniej wyłączyć grę. Łatwo się domyślić, że po wyłączeniu gry nastąpił BSoD. Teraz defragmentuję dysk, i zobaczymy czy coś to się polepszy.
#EDIT:
Przypomniało mi się, że podobne cuda działy kiedyś mi się z grą Mu Online, ale po reinstalce systemu problem zniknął.

POSTY POŁĄCZONE

Ten dysk jest już tak zjechany że nie da się go nawet do końca zdefragmentować (na partycji systemowej o rozmiarze 30 GB zostało 27% fragmentów, a na drugiej partycji o rozmiarze 10 GB 47%...). W grę chyba już wchodzi jedynie zmiana systemu... Chociaż jeśli to nie jest błąd systemu to problem zostanie, bo nie mogę za nic w świecie formatować tego dysku bo już siądzie całkowicie...
Przetestuj dysk HDTune, wtedy możemy się upewnić czy to na pewno jego wina ;-)
Nie mam potrzeby sprawdzać go na powrót, ponieważ już kiedyś naprawiałem go programem HDD Regenerator. Wykrył i naprawił ponad 1k bad sectorów, i teraz za nic w świecie nie mogę tego dysku formatować bo sypnie. Ten dysk i tak miał iść na złom zanim go dostałem, ale jakoś go nareperowałem i działa jako tako. Wydaje mi się, że była to wina systemu, bo zanim występował BSoD dźwięk psuł się, słychać było jakby w słoju, okropnie harczało. Właśnie przeinstalowałem system, jak sprawdzę grę dam znać o zmianach.

POSTY POŁĄCZONE

Niestety, to nie była wina systemu. Coś jest nie tak u mnie z tym modem, bo mod Ikarus Mod działa bez zarzutu. Spróbuję wgrać Modern Mod v.1.0.

Kolejny double post, rozumiem że masz problem, ale regulamin obowiązuje //dosia92

ZNALAZŁEM ROZWIĄZANIE!!!

Najpierw trzeba zainstalować Modern Mod v. 1.0, następnie Modern Mod v. 2.0 (UWAGA: Nie do folderu z grą!) Podmieniamy katalogi Maps, Models, Sound i Tables - i wua'la! Działa! :-)

EDIT:
Niestety chwilowo, za szybko się cieszyłem. Wie ktoś może jak podmienić dźwięki samochodów? Bo w Modern Modzie v. 1.0 są podstawowe...
@UP Usuwasz folder sounds z folderu z grą.Potem wgrywasz ten folder MM2 do folderu z grą ;-)
Obrazek
@Soberat,
Właśnie tak robiłem i ni hu hu :)