Problem z Modem Final Patch Racing

Witam, chciałbym dowiedzieć się jak uruchomić wyścigi multiplayer z tego modu.
Ten mod jest taki sam jak Multiplayer Racing tylko można otwierać wyścigi bez użycia konsoli.
Bardzo proszę o szybką odpowiedź, bo gdy daję Tryb Wieloosobowy to mam wszystkie sesje zablokowane.
Ustawień też nie mogę zmienić.
Proszę o pomoc!

Jeśli ma to coś do rzeczy to mam Windows 8, a kolega Win XP i wszystko mu działa.
Jeśli masz Windows 8 to grasz w Mafię zapewne w trybie zgodności podobnie jak ja to robię w Windowsie 7 (oczywiście jeśli się mylę to przepraszam, nie jestem zbytnio obeznany z Win 8) to problem z modem najprawdopodobniej wynika z rodzaju Windowsa. Jeśli mówisz, że twój kolega ma XP i wszystko mu działa to może być argument za tym, że działa on tylko na XP. Oczywiście to tylko mój pomysł ale wydaje mi się słuszny.
Obrazek
Świat, gdzie istnieją tylko zwycięzcy, gdzie panuje pokój. Świat wypełniony jedynie miłością. Chcę dać początek światu, zawierającemu jedynie te pojęcia.
Madara Uchiha
Akurat ja gram normalnie w Mafię na Win 8 ;p Bez żadnych trybów.
Kolega ma też laptopa z Win 7 i również mod działa.
Więc nie wiem co robić. Mod działa tylko nie działa tryb sieciowy.
Nie znam się zbytnio ale Win XP posiada rzeczy takie których Vista/7/8 już nie posiadają.
Mówie tu o IPX, DirectPlay (chyba) i inna budowa połączeń sieciowych (?)

Mafia była robiona typowo pod XP, dlatego w tych nowszych windowsach nie widać dostępnych połączeń.
Pewnie jest możliwość naprawienia tego ale do tej pory się nie spotkałem z kimś kto by to zrobił.

P.S wiem że temat ma już swoje miesiące jednak odpowiedź napisałem dla osób które w dalszym ciągu mają problem :P
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra