Problem z misją "Śmierć sztuki"

Witam, jestem tu nowy.
Otóż postanowiłem, że przed premierą Mafii II przejde jeszcze raz jedynke. Mój problem w tej misji jest następujący.
Wychodzę z domu Pauliego, jadę do żółtego Pete'a po broń(no bo jak to tak z 6 nabojami w colcie detective jechać xd) a on mi mówi żebym stąd spadał. Co ciekawe, gdy wychodzę z domu Pauliego w zadaniach nawet nie mam komunikatu o Pete'cie, tylko o tym żebym spotkał się z Samem i że mogę wykonać misje u Lucasa. Po paru próbach postanowiłem zrobić misję u Lucasa - i co? Pokazuje się komunikat, że mogę po drodze odwiedzić żółtego Pete'a. No to kradnę samochód który był nagrodą za zadanie u Lucasa, jadę do Pete'a, ale ten mi mówi wciąż to samo! Próbowałem nie kraść samochodu, ale też każe mi spadać.
Wie ktoś jak temu zaradzić? Mafię mam z kolekcji klasyki Cenegi.
Reinstal napewno pomoże ;-) . A tak wogule siema! :-D
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Aby nie utracić save wystarczy przekopiować tylko folder savegames z C/programfiles/kolekcja klasyki/ mafia, czy jeszcze coś?
Prawdopodobnie zrobiłeś zadymę w poprzedniej misji u Peta. Musisz się do niej wrócić i to naprawić.
Hmm, w poprzedniej misji jak kupowałem u niego broń to żadnego zamieszania nie zrobiłem, pogadałem z nim, wzięłem broń, wyszedłem, no chyba że nie mozna tam wyciągnąć broni?
Tak się dzieje, gdy coś się złego zrobi u Żółtego Peta. Spróbuj może jeszcze raz do niego przyjść i ukończyć misję poprzednią (wiem, będzie trochę nużące).
Dobra, teraz robię reinstall i jak nie pomoże to przejdę jeszcze raz robotę na boku od momentu gdzie mam kupić bron, znaleźć auto i podjechać po pauliego. I tak w ogóle. W tym ostatgnim zadaniu dla Lucasa, po śledzeniu dziewczyny mam jechać do Chinatown, przestrzelić kłódkę, zabić psy i ukraść auto. Z tym że ja tam wcale psów nie mam, a za pierwszym razem były. Coś mi się wydaje, że to nie jedyny bug odnosnie Pete'a mi się zrobił.

Edit : Dobra, już nie ważne! Poradziłem sobie z detectivem tylko :).