Problem z Mafią I ( gra przycina momentami)

Jak w temacie.Jak jeżdże podczas misji autem to mam straszne zwiechy i gra bardzo wolno chodzi.Początkowo myślałem,ze za wysokie ustawienia dałem,poczym dałem na najniższe i znowu to samo,gra bardzo wolno chodzi i momentami się tnie.Co mam zrobić?

Mój PC

Intel Pentium D 2x2,8Ghz
2 gb Ram
GeForce 8500 Gt
Bez przesady jak na Mafię(jej wymagania) to to jest lekka przesada.Gra powinna mi chodzić płynnie,a tu co?

Proszę o szybką odpowiedź.
"Zabije cię twój najlepszy przyjaciel"
A jak chodzą Ci inne gry? Też tak przycinają?
reinstalka, usuwanie save'ów...

zawsze ci się tak cięła, czy to tylko tak od jakiegoś czasu?

Masz oryginał Mafii, czy pirata? :roll:
Mam oryginalną Mafię.Dzisiaj ją kupiłem.Z innymi grami też tak mam.Ale reinstalacja nic nie da.I pamiętam jak grałem 1 rok temu w Mafie to też miałem takie zwiechy i nie mam pojęcia co uczynić ;) ;/
Kiedyś też mi się komp przycinał...może oszczędź więcej miejsca na dysku.
muore il bandito, la mafia vive
Czyli wadliwy system lub komputer, nie Mafia. Może masz zbyt dużo danych, wirusy i inne badziewiarstwa powodujące spowolnienie komputera?
Oprócz skanowania na wirusy zrób defragmentację dysku (C, D, ...) przez Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> Narzędzia systemowe -> Defragmentator dysków.
Ok zrobiłem tak jak powiedzieliście i jest już lepiej.Teraz pojawił sie kolejny problem.Co chwile teraz z kolei wywala mnie do pulpitu z błędem "start.exe" o co chodzi,co robić?

PS.Da się jakoś usunąć mody ,które zainstlowałem do Mafii I ? Stwierdziłem,że jak na razie wole grać bez modów.Dodam,że mam oryginalną grę z Kolekcji Klasyki.
BladePL napisał(a):
PS.Da się jakoś usunąć mody ,które zainstlowałem do Mafii I ? Stwierdziłem,że jak na razie wole grać bez modów.Dodam,że mam oryginalną grę z Kolekcji Klasyki.

Usuń wszystkie foldery oprócz Savegame.