Problem z łączem- wi-fi

Witam. Jakiś czas temu brat kupił sobie laptopa i co za tym idzie router (TP-LINK W8901G). Od tej pory zaczęły się moje problemy z internetem- gdy brat siedzi na internecie najczęściej załącza jakieś filmy na youtube lub gry online, a ja mam wielkie lagi w Call of Duty. Moje pytanie brzmi: czy da się jakoś ograniczyć szybkość łącza na laptopie?
http://forum.dobreprogramy.pl/wprowadzic-ograniczenie-link-wr340g-t411651.html
popatrz na to i zaraz jeszcze poszukam czegoś innego. i dodam do posta.

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19009#19009
przeglądając ten link znalazłem

Zarządzanie limitami podziału łącza (pasmem) za pomocą oprogramowania
Ustalenie limitów dla poszczególnych klientów w sieci można zrealizować za pomocą następującego oprogramowania:
NetLimiter-Shareware (bardzo ograniczone możliwości >polski opis<)
Bandwidth Controller - KLIK-Shareware
Bandwidth Manager SoftPerfect™ - płatny.
NetPeeker - Monitor, Firewall and Speed limiter - płatny około 25$ (Może on działać jako Monitor, Firewall i "ogranicznik prędkości". Ta trzecia funkcjonalność w omawianym przypadku zastosowanie. Program może limitować połączenie dla danej aplikacji, karty sieciowej, procesu itd. Można także limit nałożyć na dany port np 80 dla HTTP).
Więcej o zagadnieniach limitów np. tu: >KLIK<

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
W opcjach routera tam wpisujesz liczbę channelów. I nadajesz ograniczenie dla każdego z nich.
Mam router z tej samej firmy ale się tym nie bawiłem, bo siostra i tak po NK chodzi a ja mam max szybkość :)
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
No to mam następny problem. Albo jestem zbyt głupi, albo mój router nie ma żadnych opcji. A na netlimiterze skończył mi się okres próbny. Chyba przyjdzie mi męczyć się z bratem do zwiększenia prędkości :-(
Podłącz modem... tfu, router z kompem poprzez ethernet i wpisz w przeglądarce 192.168.1.1
Z resztą masz to w instrukcji ;)
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Drift King napisał(a):
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesteś boski lofffciam Cię :*. Działa!!!

Temat do zamknięcia.