Problem z instalacją modemu Livebox

Parę dni temu kurier przywiózł mi zestaw: Livebox, dekoder telewizyjny i antena satelitarna. Przedwczoraj zainstalowałem Livebox'a z płyty dołączonej do niego. Niestety, następnego dnia nie mogłem połączyć się z internetem, postanowiłem więc reinstalować modem. I tu tkwi problem. Przy okienku, gdzie widnieje napis "INSTALUJĘ LUB PONOWNIE INSTALUJĘ MODEM LIVEBOX" zawiesza się instalator i nic nie można zrobić, jestem zmuszony zamknąć go poprzez menadżera zadań. Proszę o rady.
Hmm..
Znając życie Windows 7?
Mój brat miał podobny problem z instalacją swojego modemu, ale dodam że tylko przy opcji połączenia przez Wi-Fi. Na kablu Ethernet nie było problemów z instalacją wyżej wymienionego modemu. Do tego miał też dodatkowy problem a mianowicie często modem "tracił" sygnał (migała dioda od połączenia Wi-Fi) i za każdym razem aby to naprawić trzeba było resetować Liveboxa. Może to się wydać bardzo dziwne, ale pomógł w tym powrót do Windowsa XP. Na koniec dodam że też ma Neostradę z TV.

500 Post!!! WWWEEE!!!
Mam Windowsa XP, problem rozwiązany. http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs ... _ethernet/ Tu jest rozwiązanie:) Dzięki.