Problem z instalacja legalnej wersji maffi 2

Zakupiłem oryginalna wersje i mnie trafia...
Zainstalowałem steam, wpisalem kod znajdujacy sie na odwrocie instrukcji, i ten durny program chce ciagnac 5,982,0Mb z neta.. Czy to normalne?? przeciez mam plyte z gra.(logiczne ze gra powinna sie instalowac z plyty).. problem w tym ze internet mam dostarczony droga radiowa i rok minie zanim sciagne te 6 gb...:/ Idzie to jakos ominac?? wedlug mnie jest to najbardziej popier.... gra do zainstalowania z jaka sie spotkalem... POMOCY
Ja miałem podobny problem. W trakcie instalacji wyszła łatka do gry i gdy chciałem grać to zaczęło pobierać całą grę na nowo oraz łatkę. Wyłączyłem steama i po ponownym uruchomieniu pobierała się już tylko aktualizacja.
Sposób który podał Zetrox działa w 100%
Sam tak rozwiązałem ten sam problem u siebie.

dawid19k napisał(a):
wedlug mnie jest to najbardziej popier.... gra do zainstalowania z jaka sie spotkalem

Niestety mam podobne odczucia co do instalacji tej gry. Nawet nie będę cytował moich słów jak ją instalowałem :)
Ja to klnołem na te 2 K czech że dało się wciągnąć w tego durnego steama 3 godziny instalowania gry to chyba kpina jest ;(
Ja zacząłem instalacje przed 15 i zacząłem grać po 18 . Mam nadzieje, że nie będzie już więcej takich niespodzianek. No start Mafii2 nie można zaliczyć do udanych.
Problem, jest w tym, ze mafie zainstalowaliście w innym folderze niż tego chciał Steam i dlatego po wpisaniu kody gra pobierała się na nowo.
Soldi co ty gadasz wogóle. Ja jak instalowałem Mafie 2 to nie pytało się gdzie mam ją zainstalować. Steam robił to po "swojemu". Więc nie wiem czym ten problem był spowodowany.
Mafia 2 zainstalowała mi się normalnie z płyty bez pobierania tych kilku dodatkowych giga do ściągnięcia. A wcześniej miałem podobne problemy i z innymi grami i wystarczyło przeinstalować grę, bo instalowała się w złym folderze. Prawidłowy folder, to : Program Files\Steam\steamapps\common\
ja jak zainstalowałem grę to pobierało mi się tylko ten luncher ze spolszczeniem który ma 500mb zadna gra na nowo mi się nie pobierał tylko mówię o tym że żeby pograc w grę to trzeba aż 3 godziny ja instalowac i to zalezy od szybkości łacza internetowego i jeżeli ktoś ma mobilny internet jak ja to ma przesrane jednym słowem bo w mobilnym sa te dziadowskie ograniczenia.
Gdyby nie ten temat, to bym zwątpił, czy też muszę ściągać prawie 6GB z sieci czy nie. Po ponownym włączeniu instalacji zainstalowało z dysku i pojawiło się 97%, resztę steam ściągał z sieci.

Twórcy gier przeginają z tymi durnymi zabezpieczeniami. Płyta w napędzie, steam czy w końcu ubisoftowy system stałego połączenia z internetem. Żadne zabezpieczenie nie jest skuteczne, a problemy mamy tylko my, którzy mamy oryginała. Piraci kopiują cracka i jadą.

Żeby spokojnie pograć w GTA EFLS bez płyty musiałem ściągnąć cracka No-DVD. Czy producenci gier tego nie widzą?
PROSZĘ O POMOC czytam szukam i narwy juz mam .kupiłem tak samo org.mafie 2 i dupa z neta mi sciąga już 2 dzien czy mógłby ktoś mi pomóc i napisał krok po kroku co zrobić .... z góry dzieki.
Wiem o co chodzi. Musisz wejść w "Mój komputer". Kliknij prawym przyciskiem myszy na "Stacja dysków DVD-RAM" (u mnie jest tak nazwane, u Ciebie może być inaczej), "Otwórz", dalej musisz kliknąć chyba w "Setup.exe" czy coś w tym stylu (po prostu plik instalacyjny). Dalej powinno wyskoczyć Ci okno instalacyjne. Teraz możesz instalować bez pobierania.
Było dużo takich tematów a to znalazłem w którymś z nich.Ja tego nie pisałem,tylko Albert302
Obrazek
Ja też kupiłem Mafie 2 dzisiaj (16.10.2010) i miałem ten sam problem i odinstalowałem Mafie 2 chyba ze 2 razy bo myślałem że mi coś zwariowało ale juz wiem co zrobić ;d :) :-D
A mieliście szanse sie tego bubla pozbyć :lol:
Obrazek