Problem z ilościom cząsteczek

Witam otóż od kiedy zaczołem grać w Mafie na nowym windowsie (7) to spotykam w tej grze bardzo wkurzający problem otóż gdy np. strzelam czy coś się pali to przelatują mi jakieś dziwne paski , niewiem czy ktoś miał z tym już problem ,jednak gdyż obniżam w ustawieniach poziom cząsteczek problem ustaje do pewnego poziomu (przy strzalaniu nie ma już problemu jednak przy efektach typu ogień jest to samo) nie wiem od czego więcej to zależy gdyż na windowsie vista nie miałem tego problemu. Bardzo proszę o pomoc :-(
screeny:
http://imageshack.us/photo/my-images/22 ... 93069.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/62/lalak.png/
Obrazek
Po pierwsze - ortografia się kłania

Po drugie - powiedz, jaką masz kartę graficzną

Po trzecie - przeczytaj to problem-z-mafia-na-windows-7-t3158.html
Być może zaginasz czasoprzestrzeń i stąd te pasy w atmosferze :D A tak na poważnie to spróbuj przeinstalować sterowniki od karty graficznej i DirectX, potem powiedz czy cokolwiek się zmieniło.

EDIT:// A jaką masz w ogóle wersje Windowsa 7? Home? Premium? czy jeszcze inną? 32 czy może 64 bitową?
Karta graficzna (słaba)- Mobile Intel 4 series express chipset family
32-bitów
Windows 7 Home Premium
:->
Obrazek
Spróbuj zjechać z detalami w pliku Setup.exe. Powinno pomóc :roll:
Spróbuj coś takiego: :-)
1.Wejdź w folder z grą
2.Znajdź plik który odpala gra (format .exe )
3.Zaznacz go
4.Kliknij prawym przyciskiem i wybież opcje WŁAŚCIWOŚCI
5.Wejdz w zakladke zgodność i wybiez system WINDOWS XP
6.Zaznacz "uruchom jako administrator"
7.Kliknij zastosuj
8.Powinno działać ;-)
jaki format exe? chyba game.exe :P

tak jest tylko mógł napisać od razu game.exe

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Chodzi mu o typ pliku.
Nie znam się zbytnio na sprzęcie, ale wydaje mi się że to wina tej słabej karty graficznej. Jak obniżenie detali nie da poprawy to prawdopodobnie masz odpowiedź na swój problem.
Ale jakoś jak miałem windowsa viste to nic się nie dzialo ,a gra chodzi mi bardzo płynnie na najwyższych detalach .Moim zdaniem to może być wina mojego RAM'u gdyż windows 7 potrzebuje go więcej niż mój stary vista. :lol:
Obrazek
A Spróbowales jak ci mówiłem?
Nie pomaga i nie dziwie się gdyż chyba nikt z was nie miał takiego problemu :-|
Obrazek