Problem z Grą MAFIA 1 HELP!!!

Witam, mam problem z grą MAFIA 1
Gdy ustawie grę na max detale to się zacina jest ok 20FPS i cień pod autem miga i niektóre tekstury też migają, a gdy gram na minimalnych to jest 30 FPS ale przecież ta gra jest z 2003 roku i dziwne żeby się zacinała na max detalach mój PC spełnia wymagania gry

Windows 7 x86
Procesor: Intel Pentium D 2,8GHz 2,8GHz - dwu rdzeniowy
Ram 1GB DDR2
Karta graficzna Intel Gma 950 256MB
Dysk 80GB SATA2

i co może być przyczyną tych lagów ?
czy zmiana systemu na windows xp coś pomoże ?
uruchom w trybie zgodności XP. widać poprawę? i kolory na pulpicie -głębie na 16ustaw.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Uruchomiłem w trybie zgodności z Windows XP SP3 i trochę jest lepiej ale nadal gdy jeżdżę mam od 25 35 FPS a gdy chodzę po mieście spada do 17 FPS

co jeszcze mogę zrobić aby gra się nie zacinała
Jak masz mało miejsca na dysku to to może być problemem.
Don Tindono napisał(a):
Jak masz mało miejsca na dysku to to może być problemem.

jest ponad 50GB wolnego miejsca

jak znajdę płytę z windows xp to przeinstaluje bo windows 7 zżera więcej pamięci od XP
Sprzęt spoko oprócz karty graficznej !
Dlatego Ci się może zacinać, do INTEL GMA 945/950 potrzeba przynajmniej 2GB RAM to dopiero pograsz na MAX
detalach w MAFIE I
ps: może na xp się nie będzie cieło na niskich/średnich detalach
aha gra oryginalna czy pirat ? 8-)
<facepalm> Tu chodzi o Mafię 1, do czego 2 GB RAM-u???
Ponieważ karta graficzna INTEL GMA 950 jest bardzo słaba !
Nie ma wbudowanej pamięci tylko pobiera z RAM więc przydało by się z 2GB RAM-u
ale najlepszym rozwiązaniem był by zakup karty graficznej nawet GeForce 4 64mb a odczujesz duży skok w MAFI I i innych grach też ;)
tak pobiera..ale nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego.. Powyłączaj wszystkie programy zbędne gg aqq czy painta. i sprawdź czy jest poprawa.. a co do cienia pod autem mam to samo. I tez mam win7 wiec może coś od tego. gra jest dość stara sterowniki są ustawiane pod najnowsze karty... a win7 ma dx11 a spróbuj też wgrać DX10 .. ja mam tak wgrane..

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I