Problem z głosami bohaterów

Witam. Jestem nowym użytkownikiem i nie wiem czy taki temat już był. Więc proszę nie krzyczeć ;]

Przeszedłem już Mafię z 7 razy ale na płytach kuzyna z wersji anglojęzycznej.
Wczoraj kupiłem sobie Mafię z Kolekcji Klasyki Cenegi. Pomyslałem "Oho spolszczona to spoko"
Przychodzę do domu, instaluję iii.... wielkie rozczarowanie mnie spotkało.
Prolog i tak... Napisy po polsku są jak być powinny ale nie ma głosów postaci...
I dodam też, że niekiedy powie coś np. Salieri i jest dźwięk. Tommy przytaknie i znowu nic nie mówią tylko muzyka w tle leci i na dole napisy...
Głosy mam w opcjach na maxa.
Jak jadę na mieście to np. Czasami tom coś powie "im sorry" np. Ale już Paulie i Sam nic nie mówią tylko są napisy..

Nie jest to straszne ale wkurzające bo ich głosy są zarąbiście klimatyczne! Czuje się jak bym był głuchy. Czy może ktoś powiedzieć o co chodzi?
Masz może procesor dwurdzeniowy? Jeśli tak to Intel, AMD?
Nie mam dwurdzieniówki. Mam zwykły. Radeona.
Ja nie posiadam dwurdzeniówki i u mnie jest wszystko w porządku...
Obrazek
Jak ja grałem pierwszy raz mafie to mialem taki problem że przechodnie i policjanci mówli jak smerfy. Tak szybko i śmiesznym głosem. Nie wiem dlaczego tak miałem. Ale to juz dawno było, póżniej zmieniłem kompa i wszystko było normalnie. A teraz mafie grałem na laptopie i wszystko mi działało bez problemu :-P
No ja nie wiem o co chodzi.. Oglądam sobie cut scenkę i albo cała jest niema albo ktoś powie jedno zdanie...
Napisy sobie lecą a ty czytaj z ruchu warg :PPP
Niby taki mały detal, bo znam ich głosy na pamięć ale jednak RAZI :D
Sory że dopiero teraz pisze ale wiem co zrobić,należy wejść w panel sterowania,dzwieki i urzadzenia audio,ustawienia glosnikow zaawansowane,wydajnosc i trzeba sie tym pobawic w koncu powinno zadzialac
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.