problem z CityBarsMod i TeleportMod

zainstalowałem odstatnio CityBarsMod i wszystko poszło sprawnie ale jest jeden problem
- nie chce działać w miasto-małe ani w miasto-noc
w miasto małe działa tylko z niektórymi pomieszczeniami a z domu Sarah zostaje tylko niewidzialna ściana
a więc pytam - czy to jakiś błąd czy "ten typ tak ma"?

tak samo było z TeleportMod. Nie chce działać wogle. Pobrałem go z tej strony http://pc.hrej.cz/hry/akce/3rd-person/mafia/download/
przy miasto-dzień i miasto-noc przy załadowaniu przy odstatniej "kropce" wyłącza mi mafie a w miasto-małe nie działa
Działa tylko na miasto-dzień, bo jeśli wejdziesz w folder 'mission', to zauważysz jedynie folder FREERIDE, czyli inaczej mówiąc miasto-dzień. Możesz przekopiować zawartość tego folderu do 'freeridenoc', ale nie gwarantuję, że będzie działać.
Obrazek
L.A. - the city of crimes
nawet dobry pomysł, ale czy ktoś mógłby wypakować folder missions z mafii i napisać nazwy typu FREERIDE bo nie bede zgadywał przez pół roku w ciemno jak ten folder ma sie nazywać

FREERIDE - Miasto dzień
FREEITALY - Miasto małe
FREERIDENOC - Miasto noc
FREEKRAJINA - Poza miastem dzień
FREEKRAJINANOC - Poza miastem noc

Dosia92 ;-)
Dam taką małą podpowiedź:jak skopiujesz pliki z FREERIDE do FREERIDENOC to i tak będzie dzień ;-)
A co do Twojego pytania:chcesz pliki oryginalne,czy z City Bars?Jak oryginalne,to musisz użyć MafiaDataXtractor,a jak City bars miałeś od nas,to są tam gdzie je instalowałeś ;-)
Obrazek
jak oryg. to usuwa folder missions w tedy ma wszystkie oryginalne misje, nie musi ich wypakowywać na nowo. Ja z modem CB też miałem problemy tam nie daleko chyba kościoła czy banku jest biuro wchodze do windy ale mnie nie teleportuje na górę choć wiem że na górze jest biuro. Wiec wydaje mi się że na wersji KK nie działa teleport? a dokładniej ten skrypt co jest użyty w tym modzie....możliwe też że się mylę. ;-) ale tak to jest z modami...niektórym chodzi innym nie...

Spróbuj H czy jakiś inny klawisz nacisnąć, sprawdź ReadMe w każdym razie /dosia92

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
teleportmod nie jest częścią citybars i nie polega na windach ale dzięki niemu wchodząc do budek telefonicznych pojawia się tabelka typu weź/użyj a w niej miejsca gdzie możemy się przenieść

a żeby się wywindować wystarczy nacisnąć "H"