Problem - prawdopodobnie wirus

Cześć mam pewien problem :-/ ,o tuż gram z kumplem z klasy w Lineage 2 na serwerze Abyss ,teraz przeszło trochę zmian więc musiałem pobrać plik Gracia ,po pobraniu plik komp dziwnie się zachowuję ,strasznie wolno chodzi ,a na dodatek nie ma dźwięku chociaż karta dźwiękowa nie naruszona :idea: .Podejrzewam że to wirus ,mój program antywirusowy nie chcę zeskanować komp , a inne nie chcą się zainstalować .Wiem że to forum nie o tym jak zwalczać wirusy ale proszę was nie mogę od nowa zainstalować Windowsa , bo mam na nim ważne pliki do szkoły na piątek za tydzień ,nie mogę zgrać na płytę bo u mnie trudno o płytki , braciszek wraca w piątek rano więc wtedy przywiezie mi płytę ale wtedy starczy mi czasu tylko na zgranie.No i projekt nie dokończony a ja go robiłem 4 TYGODNIE .

Proszę was bardzo o pomoc , wolałem u was napisać bo tu jest najlepsza atmosfera z wszystkich Fur jakich jestem

BŁAGAM POMOCY !!! :-( :-( :-( :-( :-(
A z jakiego programu antywirusowego korzystasz :?:
Spyware Doctor
hymm .... nie spotkałem się z tym programem, więc nie wiem jaki jest w praktyce ale proponowałbym usunąć go i zainstalować testową wersję NOD-a 32.

Dunio napisał(a):
a inne nie chcą się zainstalować.

Na komputerze nie powinny znajdować się dwa antywirusy naraz, przed instalacją następnego radziłbym pozbyć się poprzedniego.
Dzięki już zaczynam pracować nad tym .
W regulaminie stoi, że temat powinien być jasny i małymi literami.
http://www.recenzje-gier.net.pl<--- zabrałem się za gry. Wchodźcie i oceniajcie!
Dzięki Han za wyręczenie :) Polecam jeszcze Avasta :)
Przepraszam dawno mnie nie było na forum ,a poza tym kto by pamiętał 5 regulaminów :-P

edit:
dzięki za wyręczenie ;-)
Spoko-koko. A jak tam z problemem? Coś się wytłumaczyło?
Dunio napisał(a):
nie mogę zgrać na płytę bo u mnie trudno o płytki

Sam mieszkam w małym miasteczku - lub jak kto woli: dużej wsi - i płytki mogę nabyć w zwykłym spożywczaku.

Kolega Extreme słusznie już wspomniał, że nie powinny znajdować się dwa antywirusy. Wyrzuć oba, wyczyść rejestr i wgraj polecanego NOD32, który jak dla mnie jest najlepszym tego typu programem na rynku. W przypadku awarii na większą skalę najlepszym dla mnie wyjściem był telefon do kumpla, jeden śrubokręt, jeden pecet i dwa dyski - wtedy bez problemu dzięki jednemu sprawnemu twardzielowi, mogłem coś zdziałać na uszkodzonym drugim.

Na koniec chciałbym dodać, ażeby zainwestować w jakieś słowniki poprawnej polszczyzny lub też ortograficzne, mogą być też zwykłe książki. Niby tutaj nic nie wadzi, wszystko jest zrozumiałe, ale sam odbiór napisanego poprawnie tekstu jest kolosalnie lepszy.

Kevin napisał(a):
Polecam jeszcze Avasta :)

Avast dobry, ale NOD32 genialny ;).
Anything is possible
Dziadek napisał(a):
Na koniec chciałbym dodać, ażeby zainwestować w jakieś słowniki poprawnej polszczyzny lub też ortograficzne, mogą być też zwykłe książki. Niby tutaj nic nie wadzi, wszystko jest zrozumiałe, ale sam odbiór napisanego poprawnie tekstu jest kolosalnie lepszy.

Mam dysleksje ,a książki czytam 2 h dziennie przed snem .

Podczas instalacji wyskakuję błąd

Błąd podczas zapisu do pliku : C:\Program Files\ESET\ESETNOD32\Drivers\eamon\eamon.sys.Sprawdź czy masz odpowiednie uprawnienia dostępu do tego folderu .

Nie rozumiem tego .
Masz może zainstalowanego Windowsa XP ? Jeżeli tak to masz konto Administratora czy zwykłego użytkownika ?
Tak XP ,czyli ????
Jeżeli chodzi ci o to to ja tylko z kompa korzystam , ale przed włączaniem zawsze hasło wpisuję .
Klikasz w start, później w avatar swojego konta. Powinno wyskoczyć ci okno "Konta użytkowników", tam znajdziesz informacje czy masz uprawnienia Administratora lub zwykłego użytkownika (ograniczone).
mam Admina