Prmiera na świecie a premiera w Polsce

Witam wszystkich serdecznie:) Wiem, że ciężko mówić jeszcze o premierze światowej bo ciągle nie znamy tego jednego konkretnego dnia, ale wie ktoś może czy duża będzie różnica czasowa między wydaniem Mafii na świecie a wydaniem w Polsce? Pytam ponieważ wolałbym zamówić z naszego rodzimego kraju niż z zagranicy. W ogóle 2k Czech mogliby trochę ujawniać pomału takie aspekty organizacyjne itp. Czy naprawdę nie mogą podać jeszcze wymagań gry? Dnia premiery? Okładki gry? Liczby misji? Tak, wiem że to szczegóły, ale graczom za ten czas oczekiwania chyba się coś "należy". 15 minutowy gameplay wypuszczony przez nich to było "chamskie" z ich strony... tak chamskie! Bo przez to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać premiery:) Ostatnio na Onecie był nagłówek: "Premiera jednej z najbardziej oczekiwanych gier tego roku ponownie przesunięta" - Panowie i Panie autentycznie prawie zawał! :) Wchodzę dalej i na szczęście mowa o Gran Turismo 5:) Też tak macie z tym oczekiwaniem na ten tytuł, czy tylko ja taki "napalony"? Czekam na tą grę od 5 lat. W 2005r w ferie jak dobrze pamiętam (chorowałem przez 2 tygodnie) przeszedłem po raz pierwszy (i oczywiście nie ostatni) Mafię i od tamtej pory miałem nadzieję, że jednak zrobią dwójkę, później nadzieja przerodziła się w pewność, no a teraz pewność przerodziła się w oczekiwanie... Nie jestem nałogowym graczem, praktycznie gram tylko w swoje ulubione tytuły z lat młodzieńczych i ich nowe kontynuacje (Far Cry 1 i 2, seria Call of Duty, seria Gothic, seria Medal of Honor, Ojciec Chrzestny 1 i 2) ale Mafia to coś więcej niż gra. To prawdziwa PRZYGODA! Mam nadzieję tylko, że gra będzie straaaaaaaaasznie długa. Dobra kończę już, bo i tak zrobiłem Off Top jak trzeba:)
Obrazek
Witam wszystkich serdecznie:) Wiem, że ciężko mówić jeszcze o premierze światowej bo ciągle nie znamy tego jednego konkretnego dnia, ale wie ktoś może czy duża będzie różnica czasowa między wydaniem Mafii na świecie a wydaniem w Polsce

Znając politykę Cenegi można wywnioskować, że premiera nastąpi na równi ze światowym wydaniem gry. Niestety jednocześnie możemy zapomnieć o spolszczeniu (kinowym), które na pewno zostanie wydane po premierze (czyli najprawdopodobniej go nie będzie w ogóle).

W ogóle 2k Czech mogliby trochę ujawniać pomału takie aspekty organizacyjne itp. Czy naprawdę nie mogą podać jeszcze wymagań gry?

Jestem przekonany, że machina marketingowa ruszy w najbliższym czasie.

Ostatnio na Onecie był nagłówek: "Premiera jednej z najbardziej oczekiwanych gier tego roku ponownie przesunięta" - Panowie i Panie autentycznie prawie zawał! :) Wchodzę dalej i na szczęście mowa o Gran Turismo 5:) Też tak macie z tym oczekiwaniem na ten tytuł, czy tylko ja taki "napalony"?

Poczytaj te forum, a zobaczysz, że większość z nas nie może się już tego tytułu doczekać tak jak Ty. Spokojnie nie jesteś sam;)

Nie jestem nałogowym graczem, praktycznie gram tylko w swoje ulubione tytuły z lat młodzieńczych i ich nowe kontynuacje (Far Cry 1 i 2, seria Call of Duty, seria Gothic, seria Medal of Honor, Ojciec Chrzestny 1 i 2) ale Mafia to coś więcej niż gra. To prawdziwa PRZYGODA! Mam nadzieję tylko, że gra będzie straaaaaaaaasznie długa. Dobra kończę już, bo i tak zrobiłem Off Top jak trzeba:)

Więc czuj się jak u siebie, spore grono użytkowników MT czuje ten sam rytm, co Ty. Mamy nadzieję, że sie tu zadomowisz.
Obrazek
Kiedyś, kiedy po raz pierwszy przechodziłem Mafię spolszczenie było mi bardzo potrzebne. Ale już teraz po 5 latach mój angielski jest na dobrym poziomie, więc akurat brak polskiej kinowej wersji tej gry teraz nie robi dla mnie różnicy. Na całe szczęście, bo fabuła tam jest najważniejsza. Co do machiny marketingowej to w sumie masz rację, premiera planowana jest na maj, więc jeszcze zostało im 3-4 miesiące. Co do tego, że się tutaj "zadomowię", to jestem tego pewny:) Bardzo fajna, przyjemna i solidnie zrobiona stronka jak i forum. Ja już od kilku miesięcy mam zrobioną skarbonkę z napisem Mafia II, w niej 170zł, które jest absolutnie nie do ruszenia, czeka specjalnie na premierę tej gry:) Co do premiery jeszcze słówko, to na Allegro znalazłem przypadkiem sprzedaż przedpremierową Mafii II i tam sprzedawca napisał, że gra dostępna 31 marca tego roku, ale coś mi się wydaje, że to chyba chwyt marketingowy bo nigdzie nie mogłem potwierdzić wiarygodności tej informacji. Jeśli chwyt to udany, bo już ktoś mu zamówił jedną...
Obrazek
Mam nadzieje, że mafia 2 będzie bardzo dobrze zrobiona z ciekawa fabuła no i oczywiście z świetnym soundtrackiem, jak na razie z gameplay - ów można wywnioskować, że gra zapowiada się świetnie, wierze 2k Czech nas nie zawiedzie:D
Mam nadzieje, że Vito Scaletta nie bedzie zdrajca tak jak było to w mafii.
Modle się o to by znowu nie przesunęli daty premiery gry. :D
A ja się modlę, żeby przesunęli :P Gdzieś na wakacje... Wtedy będzie można spokojnie pograć po sesji, a jeśli wyjdzie pod koniec maja, to gra będzie stygnąć, a ja nie będę mógł grać... :(

Chociaż realnie patrząc - żadne głośne tytuły nie wychodzą latem. Zazwyczaj wszyscy czekają na jesień, albo na targi E3 i potem dopiero wydają grę. Martwię się, że z Mafią 2 może być to samo. Zwyczajna polityka.
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Wątpię, gdyż tyle razy przełożyli termin wydania tej gry, że jakby zrobili to jeszcze raz, spotkało by się to z wielkim oburzeniem społeczności graczy.

A moim zdaniem Polska premiera odbędzie się w tym samym czasie, lub w odstępie 1-2 dni.
Ja też bym chciał,aby Mafia była na wakacje ;-) Spokój,słoneczko...Spokój :-) Ale nie możemy niczego dokładnie podejrzewać,bo jak sam Pomponiasty powiedział "Premiera była tyle razy przekładana..."
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ave Metal!
Jestem Ateistą!
Zostaw Gadu-Gadu, przejdź na Obrazek AQQ
Psycho napisał(a):
Ja też bym chciał,aby Mafia była na wakacje ;-) Spokój,słoneczko...Spokój :-) Ale nie możemy niczego dokładnie podejrzewać,bo jak sam Pomponiasty powiedział "Premiera była tyle razy przekładana..."

Pewne jest to, że jeśli nie wyjdzie na maj, ewentualnie czerwiec, to w wakacje nie pogramy, bo żadne dobre tytuły nie wychodzą latem... Dopiero w połowie września się zaczyna wysyp.
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Mamy jakies ploty ----> http://www.gram.pl/news_8QvrGue1_Plotka ... ia_II.html