Prawdziwe nazwy samochodów

Witam. Jak zapewne wszyscy wiedzą, takie firmy jak Ford, Pontiac, Cadillac itd nie dały pozwolenia na używanie ich nazw w Mafii I i II. 2K Czech rozwiązało ten problem, stosując w jedynce delikatne zmiany w nadwoziach pojazdów i inne nazwy, takie jak Bolt (Ford), Crusader (Pontiac), Guardian (Hudson), Lassiter (Cadillac) itd. Tak było w jedynce, w dwójce mamy dość dziwną sytuację. Bolt został przemianowany na Smith, Crusader na Potomac, a Schubert (Chevrolet) i Lassiter - bez zmian. Czy może ktoś ma jakieś informacje, dlaczego panowie z 2K Czech zrobiło taki krok?
Też uważam że to np. z Boltem to nie ma sensu :-? . Tym bardziej że to auto z ostatniej sceny jedynki to Bolt, a w dwójce już Smith. Bezsens :-? .
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Może chcieli, aby nazwy bardziej przypominały oryginały.

Dawid, weź pod uwagę, że minęło 8 lat - czasy się zmieniły i nazwy też.
Soldi napisał(a):
Może chcieli, aby nazwy bardziej przypominały oryginały.

Dawid, weź pod uwagę, że minęło 8 lat - czasy się zmieniły i nazwy też.

No jak, Ford od początku istnienia nie zmieniał swej nazwy, tak samo jak i inne marki. Jak dla mnie to raczej niepotrzebny krok, burzący most między jedynką, a dwójką.
No tak, ale weź pod uwagę, że twórcy nie maja licencji na auta, więc nazwy mogli zmienic. Może to 2K wymusiło zmiane nazy, bądz było to takie widzimisie. Tak samo, jak przy zabiciu Toma Joe ma garniak, a w 2 koszule w kwiaty.
Prędzej widzimisię, mógł pozostać Bolt, Guardian, Crusader itd, nie naruszają żadnych praw. Co do Joe'go, to raczej zmiana ubioru wiązała się z tym, że nie wyglądało by to zbyt ładnie z rozmytą teksturą. Może później wpadli na pomysł, by z Vito i Joe'go zrobić zabójców Tommy'ego?
Soldi->Nie rozumiem :-? . Przecież już w jedynce nazwy były inne od realnych.
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
@JIMMEN17: No nie wiem czy dopiero później wpadli, cały czas mnie zastanawia dlaczego Joe jest aż tak podobny do tego typa w brązowym garniaku ;pp Ale mogli by dodać do dialogu coś w stylu:
- Joe, a ten garniak?
- Też od Eddiego, kazał mi go założyć bo robota ma wyglądać profesjonalnie ('też' bo wcześniej dostał od niego auto ;pp )

i po takim czymś każdy gracz by po drodze zajechał do sklepu i ubrał Vito w gang i by było jak w Jedynce :D KONIEC ^^
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek
Wracając do Forda Thunderbirda/Bolta Throwera/Smitha Thunderbolta, a dokładnie do tej ostatniej nazwy - Ford Thunderbolt istniał naprawdę i nie miał nic wspólnego z Fordem Thunderbirdem który występuje w grze - była to limitowana, wyścigowa wersja Forda Fairlane z 1964 roku;]