POZYCZONA GRA instalacja, błędny kod

Witam, pozyczyłem od szwagra orginalna Mafię II, tyle ze nie mogę jej zainstalować ponieważ, po zainstalowaniu steala wyskakuje błąd z informacją, ze któs juz korzysta z tego klucza? czytałem ze mozna to obejśc ale nie wiem jak to zrobić, czy mogę porosić i łopatologiczna pomoc.
Z góry dzeki.
Musisz po prostu wejść na swoim kompie na konto steam, na którym jest zarejestrowana mafia i dopiero wtedy zainstalować.
Eh z tego co wiem wypożyczanie gier czy łamanie zabezpieczeń przed kopiowaniem jest nie legalne i podlega karze. Myślę że raczej nikt ci tu nie odpowie . Jak coś to na PW do mnie. Rozwiążemy ten temacik .
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
@foka <facepalm>
Jeśli mam taką ochotę, to mogę nawet żulowi na ulicy dać mafię i będzie to legalne....

mularr musisz poprosić szwagra o login steam i hasło do niego, jak się zalogujesz do bez problemów zainstalujesz mafię II. Nie możesz zainstalować gry na swoim koncie, bo grę można zainstalować na tylko i wyłącznie jednym.

Edit:
@Down
<faceplam> x2
No teraz to dowaliłeś, pierw piszesz, że pożyczenia gry jest nie zgode z prawem, chociaż nie dochodzi tu do żadnego powielania gry, a w następnym poście piszesz instrukcje krok po korku jak zainstalować pirata... Jeśli już chcesz być takim dobrym zajączkiem wielkanocnym to rób to na PW, bo pisząc takie 2 posty, które całkowicie sobie zaprzeczają, po prostu kompromitujesz siebie...
Obrazek
RG13 nie musi brać od szwagra login stema. Są 2 opcje

1. Jeśli masz szybkiego neta to ściągnij mafię 2 od SKIDROW

2. No trzeba się pobawić ale chciało mi się napisać ci poradnik :))
1.a Utwórz obraz płyty .ISO
1. Montujesz obraz Mafi II do Daemona
2. Wchodzisz na plyte i zaznaczasz wszystkie pliki na plycie i zrzucasz je gdzies na kompa
3. Wlaczasz Phoenixa i klikacie na " Instruments -> Update contentDiscriptionRecord -> Internet "
4. Potem klikasz na " Instruments -> SID unpacker (SimPack - GUI)
5. Klikasz na " SCAN a SIM-file " wyskoczy tabelka i idziecie tam gdzie wczesniej zrzucałeś Mafie II z plyty jak tam dojdziesz powinien byc plik o nazwie " Mafia II_disk1.sim " klikasz na to
6. Klikasz na " Select ALL "
7. Klikasz na " Unpack " I wskazujesz miejsce gdzie ma sie wypakowac Mafia II
8. Wrzucasz cracka do folderu o nazwie "PC"

Tutaj Phoenix:

link usunięty

Tutaj crack

link usunięty

PROSZĘ O NIE KASOWANIE POSTA!!! NATRUDZIŁEM SIĘ BY MU POMÓC !!!!

Ostrzeżenie +1
Publikowanie linków do oprogramowania łamiącego zabezpieczenia (Pheonix, crack) - M.
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Foka - wiesz, że coś takiego raczej nie jest zgodne z prawem? Najpierw zresztą piszesz, że samo "pożyczenie gry" jest zabronione, a teraz piszesz poradnik. Dziwne.

Nie odchodząc od tematu to radziłbym tak jak pisze RG13 wziąć hasło do konta swojego szwagra i tam grać. Nie ma innego LEGALNEGO wyjścia.
@foka żarty sobie stroisz? Piszesz, że piractwo jest złe, po czym tworzysz piracki poradnik, a następnie tłumaczysz się, że cie "serce rozbolało jak zobaczyłem że ktoś ma mafię 2 i nie może zagrać. " Piractwo jest zabronione to raz. Po drugie cały czas nabijasz bezsensowne posty (np. ten powyżej). Chcesz jak najszybciej stąd wylecieć czy co?
No i jeszcze jedno. Tak ci zależy, żeby mularr zagrał w grę którą nie tak dawno obrzucałeś błotem?

Co do steama to nie ma problemów, bo sam tak kiedyś grałem. No i mularr pisał już do mnie PW, myślę, że rozwiązał problem.

Edit: aaa foka jak chcesz coś mi odpowiedzieć to napisz pw ;]

@Down: No więc idź na forum PC labu. My tu nie tolerujemy piratów, w dodatku jakieś 75% twoich postów jest nie na temat.
Piractwo - pojęcie określone przez Konwencję o morzu pełnym sporządzoną w Genewie dnia 29 kwietnia 1958 r.[1] jako:

1. wszelki nielegalny akt gwałtu, zatrzymania lub wszelki rabunek dokonany dla celów osobistych przez załogę lub pasażerów prywatnego statku lub samolotu i skierowany:

a) na pełnym morzu przeciwko innemu statkowi lub samolotowi albo przeciwko osobom lub mieniu na pokładzie takiego statku lub samolotu,

b) przeciwko statkowi, samolotowi, osobom lub mieniu w miejscu nie podlegającym jurysdykcji żadnego Państwa,

2. wszelkie akty dobrowolnego uczestnictwa w korzystaniu ze statku lub samolotu, o ile ten, który ich dokonuje, ma świadomość faktów, nadających temu statkowi lub samolotowi charakter piracki,

3. wszelka akcja mająca na celu podżeganie do popełnienia czynów określonych w ustępach 1 i 2 niniejszego artykułu albo świadomie podjęta w celu ich ułatwienia.

Nie odchodząc od tematu to radziłbym tak jak pisze RG13 wziąć hasło do konta swojego szwagra i tam grać. Nie ma innego LEGALNEGO wyjścia.

Śmiem wątpić by przekazywanie komuś swojego hasła do steama było legalne.Nie wczytywałem się w warunki licencyjne, ale obstawiam, że jest to zabronione.
Ściągnięcie kraka do legalnej gry moim zdaniem nie jest w niczym gorszym od używania czyjegoś konta na steamie.
Więc albo na forum będzie przestrzegana licencja ściśle, albo będzie stosowany zdrowy rozsądek.

Dlaczego zamieściłem definicje prawdziwego piractwa? Ponieważ to co Ty uważasz za "piractwo", oznacza łamanie warunków licencji. Jednym z aspektów łamania warunków licencji jest nagrywanie nieautoryzowanych kopii, albo nieautoryzowane udostępnianie w internecie gry. Licencja ma wiele innych zapisów. Dlatego, określenie "piractwo" jest według mnie bez sensu jeśli dotyczy tylko niektórych aspektów licencji. Wszystkie warunki są równie ważne.

Jedynym celem stosowania terminu "piractwo" jest jego negatywny wydźwięk. Z tego samego powodu coraz częściej zamiast "piractwo", mówi się "kradzież". I teraz jeśli ktoś pożycza grę od kolegi i używa jego konta steam to nie jest "kradzież", a jak ściąga cracka by korzystać z tej samej pożyczonej gry, to już jest to "kradzież"? Celem producenta jest nie to by nie ściągać kraków, tylko to, by nie pożyczać/odprzedawać gier :) Dlatego określenia "piractwo", "kradzież" są bardzo nieprecyzyjne i nie powinno się ich używać, bo powodują błędy w rozumowaniu.
Ja powiem tak bo pewno wielu z Was tego nie wie. Dzisiejszym problemem nie staje się już piractwo.
a SPRZEDAŻ, KUPOWANIE WTÓRNE GIER NA RYNKU

Kupujesz gierkę przechodzisz sprzedajesz ją . Wydawnictwo dostaje raz kasę. potem następny grę sprzedaje i tak w koło A firmy dostają raz kase za to.. Dziś tylko dzieci piracą ponieważ gry z rynku używanego są na tyle tanie że się kupi przejdzie i sprzeda.

Dlatego wymyślili Steam. Każda gra do jednego konta jak masz na koncie 5 gier ulubionych to nie zawsze ktoś kupi konto bo on chce tylko jedna grę a nie pięć których nie lubi.

Poczytajcie też o tym jak planują zrobić by gry na konsole -RAZ WCZYTANE Na JEDNEJ KONSOLI TYLKO NA NIEJ SIĘ URUCHOMI PONOWNIE. Czyli nici ze sprzedaży bo jedna gra będzie przypisana do jednej konsoli.

Oczywiście hakerzy się z tego śmieją bo i tak to obejdą a my no cóż tylko patrzeć i śledzić rynek gier..

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Odnośnie tego pomysłu z konsolą, że raz wczytana gra na konsoli nie wczyta się już na żadnej innej, jest on bez sensu. Załóżmy, że mam konsolę i coś mi się w niej zepsuło, nie znam się na konsolach, ale załóżmy, że coś czego koszty naprawy są na tyle wysokie, że naprawa się średnio opłaca i kupienie nowej konsoli będzie korzystniejsze. No i co? Teraz muszę kupować wszystkie gry, w które grałem na tamtej konsoli? Bez sensu. Co do kupowania używanych gier. Jeśli gra jest na prawdę świetna to raczej ktoś nie będzie chciał jej sprzedać.. ja np nie wyobrażam sobie żebym sprzedał moją serię Gothica. Niech producenci gier i konsol nie wpadają na tak "genialne" pomysły jak ten o którym powiedział Robin, a lepiej zajmą się lepszym zabezpieczaniem danych swojego klienta (mówię o tym włamaniu w SONY) oraz tworzeniem jeszcze doskonalszych gier. Jeśli gra będzie naprawdę dobra to klient ją kupi i nie sprzeda, bo będzie chciał mieć na pamiątkę, żeby za kilka lat móc znów w nią zagrać...
Obrazek
to możliwe że będzie steam na konsoli lub coś podobnego. Czyli konsola łączy się z netem logujesz się na swoje konto i grasz. Spokojnie oni coś wymyśla na pewno:P A my PC-towcy będziemy kupować konsole bo gierek nie będzie na PC jak tak dalej bedzie. eh:/

Dyskusje możemy przenieś na ten temat :
W tym linku co podał Maf jest to napisane. My możemy powiedzieć co o tym sądzimy ;p

http://mafiatown.gram.pl/forum/kradziez-danych-uzytkownikow-playstation-network-t2936.html

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Temat był o czym innym i myślę, że autor dostał już odpowiedź na swoje pytanie.