poroblem z autami

siemka dopiero co zacząłem sie bawić modowaniem mafi i mam juz problem bo chciałem przerobic parametry aut programem MCVE no i jak to zrobiłem odpaliłem grę to auta mają jakieś dziwne nazwy i wogóle sie nie da ich wybrać i wywala mnie z gry to samo jest jak zainstaluję IKarus mod. proszę o pomoc. mam Mafie 1.2 z KK
A wgrałeś chociaż folder Tables dla wersji 1.2?
a skąd go moge wziąść i gdzie wkleić? sorki za takie ptania ale dopiero zaczynam zabawe z tym :)
Chodziło mi raczej o folder Tables z IkarusModa, bo napisałeś że tak masz przy IkarusModzie. Co do MCVE to nie mam pojęcia, nigdy nie bawiłem się tym programem, ale słyszałem że do edycji parametrów lepszy jest RHAM 3.0 .
Download masz tutaj: KLIK!!
właśnie bawię sie rhamem i jak wsiadam do jakiego auta to nie ma paliwa i robi sie czarny ekran. mam teraz zainstalowany modern mod 2 i nie mogę wejść do żadnego auta... pomocy :(
Co do edycji parametrów to słyszałem że trzeba te cyfry jakoś tam z głowa wpisywać, bo potem takie cuda się dzieją jak napisałeś. Tak na marginesie to chyba nie ma na forum osoby która by ci wytłumaczyła co zależy od czego.
nawet jak z głową wpisuję to nadal to samo :(
Przeinstaluj grę tzn. tak żeby nie było nic po starej . Zainstaluj co tam chcesz ikarusa czy coś . Wgraj program ten co podał Paweł. I teraz zerknij na parametry hot rodów i porównuj z tymi które chcesz zmienić. Nie wystarczy zmienić prędkość jak auto nie będzie się trzymać drogi. Porównuj z Hot-rodami tak najszybciej coś zdziałasz i to dobrze.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
wielkie dzięki :)) zaraz to zrobie i mam jeszcze pytanko czy jeżeli wszystkie ustwaienia zrobie z hot roda tylko że zamiast 4 biegów zrobie 5 lub 6 to bede miał ten sam problem ?
Myślę że nie powinno być. Ponieważ auto będzie mieć ustalone max prędkość przyśpieszenie itp. A hot rody są 4 biegowe także z nich możesz wziąć parametry . W tym programie jest nawet opcja tuning wiec chyba sam program tuninguje auto.
Obrazek

kurcze przeinstalowałem mafie zainstalowałem moda i od nowa to samo :(
Hmm spróbuj grać łatkę 1.0.

http://www.mediafire.com/?odpw7097q9jm2pi

i dzięki temu bede miał wersje 1.0? super pach 1.0 naprawił wszytsko! super dziękuję Ci :))
Jak widać z wersją 1.2 są problemy przy większości modyfikacji. Dlatego przy wgrywaniu moda najlepiej posiadać wersję 1.0. Dobrze jak problem rozwiązany. ;-)

Ps: tak przy okazji jeśli będziesz zmieniał parametry aut przyda Ci się prosta do testowania aut. Mapka mojego autorstwa w moim podpisie ;-)

a jak zainstalowac tą mape?